Paste simple cu parmezan si sunca afumata

Farmecul retetelor mediteraneene este simplitatea. Cu cat sunt mai simple cu cat sunt mai surprinzator de gustoase. Iar retetele simple de paste sunt  si mai minunate, usor si rapid de preparat Iata reteta:

Ingrediente:
200 g paste penne
2 catei de usturoi
50 g unt
cateva frunze de salvie proaspata (productie proprie)
parmezan ras (mult sau dupa gust)
2 fasii subtiri de sunca
ardei iute dupa gust (optional)
sare si piper dupa gust

Pastele se fierb al dente, conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se strecoara de apa. Frunzele proaspete de salvie se spala bine si se usuca pe un servet de bucatarie. Intr-o tigaie se topeste untul, in care se prajesc frunzele de salvie si usturoiul taiat marunt. Asezonam cu piper si sare dupa gust. Frunzele sunt gata cand devin crocante. Se adauga pastele se lasa jumatate de minut pe foc, timp in care se poate pune optional si putin ardei iute. Pastele se servesc imediat cu cateva bucatele de sunca afumata si mult parmezan ras.

Pofta buna!

 Un pahar de Feteasca Alba Floare de Luna, rece  e perfect alaturi de aceste paste.

One Comment

  1. Capcana Insecte

    In ultima perioada am descoperit cat de bune sunt pastele mai simple, pana acum ceva vreme nici nu m-as fi gandit ca ar putea sa-mi placa asa mult niste paste fara sos.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*