Branza la gratar

Cativa dintre voi m-ati intrebat daca exista vreo metoda de a prepara branza la gratar. Am testat cateva metode si am revenit cu trei dintre ele, pe care le puteti incerca si voi.

1. Singura branza pe care o poti pune direct pe gratar,  este Halloumi. Nu este foarte usor de gasit pe la noi, cel putin nu in Arad. Posibil sa aveti mai mult noroc in bucuresti. Eu am cumparat din Grecia.
Are o consistenta mai elastica si nu se topeste imediat atunci cand este pusa pe gratar sau in tigaie, pastrandu-si cat de cat forma.

Este usor de preparat. Incingeti bine gratarul ungeti-l cu putin ulei. Puneti branza. O lasam nemiscata timp de 1 minut pe o parte si apoi, inca un minut pe cealalta parte. Daca o ridicati prea devreme, inainte sa faca crusta, va ramane putin lipita de gratar, asa ca aveti rabdare.

2. Branza Camembert- am pregatit-o la gratar pe placa de cedru. Branza Camembert se poate coace la fel de bine in cuptor sau pe o plita normala, dar micile detalii, asa cum este palca de sare sau placa de lemn de cedru fac diferenta. De data asta am ales sa coc branza camembert pe o placa parfumata din lemn de cedru. Procedeul l-am explicat in detaliu aici.

 
3. Branza feta la gratar 
Puteti sa faceti asta si cu alt fel branzeturi. Asezati branza intr-o barcuta facuta din folie de aluminiu si puneti-o pe gratar pana cand branza se topeste. Puteti sa puneti desupra tot feluld e bunatati: rosii, ceapa, ulei de masline, ierburi aromate….
Pofta buna!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*