Slanina afumata

Inca ne mai permite vremea sa facem afumaturi. Si asa cum am mai spus, nu-i neparat sa taiati un porc ca sa faceti asta. este suficient sa cumparati doar bucatile de carne pe care doriti sa le afumati. In acest caz doar bucati de slanina.

Slanina cruda trebuie tinuta in sare, timp de 6 saptamani, la rece. Timp in care trebuie intoarsa de mai multe ori si trebuie supravegheata. sarea folosita trebuie sa fie dina ceea industriala, alimentara, care nu contine iod. Din aceea pentru muraturi, grunjoasa este perfecta.

Dupa ce se socate din sare, se sterge cu un material curat de excesul de sare si se atarna in afumatoare. Se afuma de 3 ori, cate doua oare, in trei zile consecutive. Apoi se atarna intr-un loc uscat si rece, la uscat. O camara neincalzita este perfecta pe timpul iernii, iar apoi se pastreaza in frigider. Mai multe detalii despre afumare, am scris aici.

Pofta buna!

Spune-ne parerea ta