Cum se fac crutoanele de paine

Cui nu-i plac crutoanele delicioase care se pun in supe sau salate? sau care fie vorba intre noi, se mai si mananca asa goale pentru ca sunt atre bune de rontait? Asa cum le spune si numele, aceste crutoane se fac din paine.

Si sunt extrem de simplu de facut, daca aveti paine, un cuptor si o tava.

Painea poate sa nu fie proaspata. Bineinteles nu trebuie sa fie nici stricata sau mucegaita, dar poate fi paine care nu mai este moale. Puteti chiar sa folositi cornuri sau baghete.

Tot ce trebuie sa faceti este sa taiati painea cubulete. Cubuletele trebuie intinse pe o tava, si puse in cuptro la 160 de grade Celsius pentru aproximativ 10 minute sau pana cand devin aurii. Daca stratul de crutoane este mai gros, va trebuie sa scoateti tava la jumatatea coacerii si sa le amestecati ca sa se prajeasca uniform. Aveti grija sa nu le ardeti. Cu cat panea este mai uascata cu atat se vor rumeni mai repede.

Daca va place puteti sa presarati crutoanele cu ierburi aromate si sa le stropiti cu ulei de masline inainte sa le dati la cuptor.

2 Comments

  1. buna, chiar azi am facut crutoane noua ne place cu urmatoarele condimente : rozmarin si cimbru maruntit, usturoi razuit, ulei de masline, piper, boia

  2. Bun articol si foarte bine de stiu! Sfatul meu pentru crutoane este CHIAR sa fie din paine veche – se taie muuult mai usor cubulete, iar eu prefer sa le fac in tigaie pe aragaz cu putin putintel ulei si eventual condimente daca preferati. E adevarat ca in cuptor se usuca mai bine si se fac mai faine, dar si sa uiti de ele e mai usor.. Asa ca daca nu aveti timp sau nu puteti sa fiti atenti, varianta tigaie e un pic mai sigura! Mai un sfat, mai ales daca aveti copii scolari, puteti foarte bine sa faceti bake rolls din cornurile absolut oribile pe care le primesc copiii la scoala (cel putin in Timisoara sunt oribile) – se pot taia subtire ca cele din comert numai dupa o zi (cu sau fara gaura asta e dupa alegere si indemanare) si se condimenteaza un pic si ies super. Dar astea numai la cuptor merg.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*