Salata de Boeuf

Atunci cand facem supa de pasare, ne ramane carne si legume fierte cu care de multe ori se intampla sa nu mai facem nimic. Putem insa sa facem salata de boeuf. Este foarte usor de preparat.  Cantitatile nu sunt foarte importante. Puteti sa o faceti exact din cat aveti ramas de la supa sau sa renuntati la o parte din carne sau din legume, dupa bunul vostru plac.

Ingrediente:
carne din supa fara oase (aprox 200 g)
3 morcovi (din supa)
1 pastarnac (din supa)
1 patrunjel (din supa)
2 cartofi (fierti separat)
2 oua fierte tari
100 g mazare fiarta (sau din conserva)
2-3 castarveti murati
maioneza (reteta aici) (o lingurita de mustar, un galbenus de ou, ulei vegetal, sare piper)
sare si piper dupa gust

Toate ingredientele se lasa in primul rand sa se raceasca. In caz contrar, maioneza se va taia (vezi aici cum poti s-o repari daca se intampla) Carnea se marunteste cu mana sau se taie marunt cu cutitul. Toate legumele se taie cubulete cat mai mici, la fel si ouale fierte.  Se adauga maioneza facuta dintr-un ou  (puneti cata maioneza va place) si se amesteca usor. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust daca mai este nevoie. Se poate aseza intr-un vas de sticla si se pate orna cu castraveti si gogosari murati, masline, felii de oua fierte si frunze de patrunjel.

Pofta buna!

 

2 Comments

  1. Dumnezeule ce bine arata… Imi aduce aminte de sarbatori si de draga mama… Cum ne strangeam cu totii si savuram ”Salata de bou”(cum se zice pe la noi). Frumos… Multumesc pentru reteta. O zi placuta

  2. Pont-putin mustar picant si capodopera este desavarsita.

Spune-ne parerea ta