Ingrediente:
Ingrediente:
2-3 oua
faina cat cuprinde
putina sare
apa pentru fiert
putin ulei sau unt
Curatam cartofii si ii punem la fiert, ca pentru purée. Unii prefera sa ii fiarba in coaja, dar merge mai repede asa. Cand sunt bine fierti, ii lasam putin sa se raceasca, apoi ii curatam si ii zdrobim ca si pentru puree. II lasam apoi sa se raceasca complet. (este necesar sa fie reci pentru ca aluatul sa iasa bine)
Asadar, cartofii fierti si raciti se zdrobesc bine cu o furculita sau cu telul pentru purée. Nu trebuie sa fie chiar o pasta perfecta. Adaugam ouale si un varf de lingurita de sare si amestecam bine. Apoi adaugam faina treptat, pana obtinem un aluat elastic, usor de modelat care nu se mai lipeste de maini. Aici am explicat ce inseamna faina cat cuprinde
Din cauza cartofilor, aluatul se va inmuia din nou, dar este bine sa nu mai adaugam faina.
De aceeea este foarte important sa lucram tot timpul cu mainile pudrate cu faina. De asemenea si planseta si ustensilele de lucru trebuie bine pudrate cu faina.
Strecurati galustele, apoi imediat trageti-i intr-o tigaie cu putin unt. Serviti cu orice sos va place (merg perfect sosurile pentru paste). Noi i-am gratinat cu mozzarella, parmezan si salvie la cuptor.

















De foarte mult timp imi doresc sa le fac (pentru ca iubec sa le mananc)…Poate imi voi face curaj la weekend 🙂
esti un fotograf de exceptie pe langa bucatar priceput! pozele tale dau grai preparatelor: "mancati-ne, suntem delicioase"!!
Scuze ca te corectez dar fierbandu-le mai mult se întregesc nu se inmoaie