Cum se curata usor ardeii copti?

Cui nu-i plac ardeii copti? Mie unul imi plac tare mult! De copt, imi place sa ii coc pe gratar, dar la fel de usor ii pot coace pe aragaz, pe plita, sau intr-o tigaie sau intr-un grill-pan. Cum ii curatam usor? nimic mai simplu!

1. Unul din secretele pentru a-i curata usor este sa nu ii ardeti foarte tare. Daca ii carbonizati nu va mai ramane nimic din ei. Ei trebuie sa arate cam ca sic ei din pzoa de mai sus. Pentru asta folositi intotdeuna o plita metalica pentru a-i coace, fie ea cat de subtire, sau evitati sa ii asezati direct deasupra flacarii.

2. Dupa ce ati copt ardeii pe toate partile, asezati-i intr-un vas si presarati deasupra sare grunjoasa. Puneti deasupra un capac si lasati-i asa macar 15-20 de minute, timp in care ei se vor mai si raci. Daca doriti ii puteti lasa sa se raceasca complet. Nu e nici o problema! Nu se vor curata mai usor daca va ardeti la maini!

3. Dupa timpul petrecut sub capac, pielita se va desprinde foarte usor de pe ardei si o puteti lua jos  aproape dintr-o singura miscare.

Succes!

4 Comments

  1. panseluta

    Cel mai usor, cel putin pt mine, dupa ce-i coc ii bag in punga de plastic (de la aburi se desprinde pielea f usor) cu "fermoar" sau orice punga de plastic dar sa fie inchisa sa nu iasa aburii.II las cam 20 min.

  2. eu pun pe rand cum se coc intr o oala ,presar sare grunjoasa si pun o carpa umeda peste ei.

  3. carmen35

    Pusi intr-o oala sau cratita cu apa rece, pielita se desprinde imediat

  4. Constantinv

    Uite așa s-a descoperit apa calda…

Spune-ne parerea ta