Trei sfaturi pentru prajituri reusite

Nu sunt eu cel mai mare expert in prajituri, dar, de-a lungul timpului, si incercarilor, am observat trei lucruri pe care incerc sa le respect. Nimeni nu a fost expert de la inceput, si pentru a face prajituri minunate e nevoie de experienta, iar experienta se face doar exersand. De aceea, sper sa va fie de folos aceste mici sfaturi:


1. Alegeti ingrediente proaspete de  buna calitate 

O prajitura de buna calitate  nu va putea fi facuta din ingrediente proaste, sau vechi. Nu faceti economie folosind un ingredient cu gust nu prea grozav, pentru ca riscati sa le stricati pe celelate cu care il veti combina. Faina, praful de copt, cacao sau alte ingrediente uscate nu trebuie cumparate proaspat de fiecare data cand faceti o prajitura, totusi, nu uitati sa verificati termenul de valabilitate, sau daca au fost patrate corect, in spatii uscate si racoroase.

2. Masurati corect cantitatile de ingrediente
De foarte multe ori cateva zeci de grame fac diferenta dintre o prajitura reusita si una nereusita. o crema poate sa aiba tinuta sau sa curga dizgratios, din cauza a doar cateva zeci de grame de cacao, zahar sau unt.
Daca in schimb, reteta nu da cantiti exacte, insemana ca nu este foarte pretentioasa. Este bine sa incercati astfel de retete doar daca aveti experienta a macar cateva prajituri cu ingrediente exacte.

Vezi si: Ce inseamna faina cat cuprinde

De asemena incercati sa nu inlocuiti ingredientele cu altele care vi se pare voua ca seamana. Uleiul nu are acelasi efect in aluat ca si untura sau untul. La fel nici smantana cu iaurtul, si asa mai departe. Daca nu le aveti, asteptati pana le achizitionati si incercati eventual alta reteta.


 3. Incercati sa le coaceti la temperaturi cat mai apropiate de cele indicate in reteta, si sa respectati timpii de coacere

Temperaturile sunt foarte importante. Unele prajituri au nevoie de un timpi mai lungi de coacere, la temepraturi mai scazute, iar altele au nevoie doar de cateva minute la temperaturi mai ridicate. oricum ar fi reteta, incercati sa o respectati, dar daca o faceti pentru prima data fiti cu cochii pe cuptor. Cuptoarele difera. Unele nu coc uniform si s-ar putea sa trebuiasca sa intoarceti tava pe la mijlocul perioadei de coacere. Veti stic a trebuie sa faceti asta, daca prajitura creste mai mult, sau se rumeneste mai tare doar intr-o parte.
Dupa cateva prajituri veti ajunge sa va cunoasteti cuptorul si sa il folositi la maxim! Trebuie doar sa incercati.

Succes!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*