Pizza dulce

Astazi am facut pizza, si pe langa ea am mai facut si doua (mai mici) in varianta dulce. Pentru ca dupa ce mananci pizza, merge si ceva dulce. Ideea am primit-o de la un coleg de breasla, italian, care mi-a spus ca el face asta in loc de desert. Am zis ca nu strica sa incerc. Si bine am facut pentru ca a fost foarte buna. Asa ca, atunci cand faceti pizza, lasati o bucatica de aluat si pentru desert. Merge cu orice gem, dulceata, fruct  sau ciocolata pe care le aveti la indemana.

Ingredientele pentru aluatul de pizza:

(cantitatea este pentru 5-6 tavi de pizza rotunde de marime medie)

1 kg faina 00
650 ml apa calduta
4 linguri ulei de masline
1 lingura rasa de zahar
1 lingura rasa sare
14 g drojdie uscata
(inca o mana de faina pentru blatul de lucru)

pentru topping:
ducleata de cirese
magiun de prune
Am facut un aluat din ingredientele de mai sus. In detaliu, am explicat aici cum se face. Cea mai mare parte din aluat am folosit-o pentru a face pizza sarata, obisnuita. Dar am lasat putin aluat pentru a incerca si varianta dulce. Am intins aluatul subtire, in doua tavite ceramice (se poate face in tava normala). Deasupra am pus dulceata de cirese si putin magiun de prune. Le-am dat la cuptorul preincalzit, la 190 de grade Celsius pentru 12-14 minute sau pana cand devin aurii pe margini.
Sunt foarte bune, trebuie sa incercati neaparat! data viitoare voi face o pizza dulce in tava normala. sau poate doua!
Pofta buna!

 

 

2 Comments

  1. este mai mult o prajitura, are doar forma de pizza

  2. Hmm, nu prea suna deloc bine pizza- dulce, probabil din cauza ca eu mananc condimentat, insa cred ca ar merge mai degraba ca fiind o prajitura tip pizza, zic si eu doar, poate na ma insel.
    Am vazut tarta, prajitura precum pizza, snack-uri ce ar mai lipsi oare?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*