Aceasta reteta asteapta, saraca, de un an sa fie publicata. Din pacate pozele au fost blocate pe hardul de la PC-ul vechi stricat si abia acum am reusit sa le recuperez. Am mai facut-o de multe ori de atunci dar e foarte greu sa mai ajunga si la fotografiat. Nu este o reteta greu de facut, si aluatul nu este deloc pretentios. Nu prea aveti cum sa gresiti. Eu nu masor niciodata vreun ingredient, dar pentru voi am scris niste cantitati ca sa va dati seama de proportii.
Ingrediente
Ingrediente
- 1 galbenus
- 1 lingura de smantana
- 3 linguri de zahar
- 250 g untura
- 1/2 lingurita praf de copt
- faina cat cuprinde*
- magiun sau gem de prune pentru umplutura
- zahar pudra
Cum se face
- Se amesteca toate ingredientele, iar faina se adauga treptat si se framanta pana cand obtinem un aluat potrivit. Nu trebuie sa fie lipicios dar nici atat de tare incat sa se faramiteze.
- Il impartim in cateva bilute de dimensiuni egale (nu mai stiu cate mi-au iesit) de marimea unei mandarine mici. Intindeti fiecare biluta intr-o foaie rotunda si subtire de 2-3 mm. Taiati foaia in 4 sau 8 ca pe pizza, in functie de cat de mari doriti sa iasa cornuletele.
- Adaugati cate 1/3 lingurita de gem sau magiun de prune in partea lata a triunghiurilor formate si rulati-le spre varf pana cand obtineti un cornulet. Asezati-le intr-o tava antiaderenta sau pe hartie de copt si dati-le la cuptor la aprox 170-180 de grade Celsius pentru 15-20 de minute. Puteti verifica rupand un cornulet, ca sa vedeti daca e copt in interior. cand le scoateti din cuptor sunt putin moi dar cand se racesc vor deveni fragede.
- Dati-le prin zahar praf asa calde cum sunt. Vor fi foarte fragede, faramicioase si se vor topi in gura.
Pofta buna!

*Am explicat in postarea de mai jos, ce inseamna faina cat cuprinde:












eu cand am postat la mine dintii negrului, am scris "faina cat cuprinde" pt consistenta aluatului de chec si m-a certat o doamna pe mail pt. asta.
am stat si m-am gandit si mi-am spus ca intr-adevar poate fi o problema pt. incepatori, mi-am cerut scuze. doamna a spus ca are 70 de ani 🙂 ; m-am interesat si am pus cantitate si la faina pana la urma
n-am spus ce era mai important. ca sunt minunate cu untura si prezentarea f. frumoasa
Chestia cu faina cat cuprinde ma omoara. Pot sa pun si 1 kg si 2 kg si 250 gr. Daca tot ai masurat alte ingrediente era greu sa se masoare si faina ?
Mihai daca spunea-i pe un ton mai domol (mi sa parut ca il certai pe Bucatar)iti ziceam cata faina sa pui, da' asa te las sa-ti bati tu capu cat sa pui.Na!!!
Arata delicios, sunt o fana a cornuletelor!
Faina cat cuprinde este mai util decit o cantitate fixa, pentru ca cantitatile depind de faina fiecaruia. Asta fiind spus, nu ar strica niste cantitati approximative, pentru incepatori 🙂
se poate fara untura? ce ar fi mai bine? unt sau margarina? sau poate untura de gasca?? 🙂
multumesc,
Ana
foarte bune eu am reteta de la bunica mea putin diferita o parte smantana o parte untura si 3 parti faina un ou la un kg de faina si coapte in cuptor de caramida ars cu lemne
Nu inteleg ce nu-ntelegeti la expresia "FAINA CAT CUPRINDE"?! E ca si cu mancatu' ….mananci, mananci si la un moment dat te opresti ca nu mai intra! Asa si cu "FAINA CAT CUPRINDE", cand vezi ca aluatul nu vrea sa mai inghita faina si este neted si frumos, si nu se mai lipeste de maini, gata! Ai pus "faina cat cuprine"! Nu poti sa ai 260 de ml de lichid si sa pui un sac de faina! Acuma, sper c-ati inteles! Spor la treaba! Apropos! Cornuletele sunt extraordinare, dar facute cu untura, celor care sufera cu pateu" le-as recomanada fructe in stare naturala! 🙂
superb FELICITARI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!respect ,pentru cine pricepe este cea mai corecta CANTITATE>
Like !
oameni buni,,,,faina cat cuprinde ,,,,se stie exact pentru cine pricepe >adica explicatia ,de dupa sa nu iasa un aluat nici beton sa l intinzi cu tavalugul nici clatite ptr zugraveli)))))))))))))))))))
miai facut o pofta extraordinara cu acest post, cum ies din casa dau o fuga pana la cofetarie sa imi iau cateva sute de grame
Ati uitat sa scrieti si un virf de lingurita de sare caci ies si mai gustoase!!!