Compot de struguri

Ce sa faci cu strugurii cand recolta e peste asteptari? Poti sa faci o multime de lucruri, printre care si compot si dulceata. Asa ca n-am stat prea mult pe ganduri si ne-am apucat de treaba. N-am mai facut pana acum, dar n-a fost greu.

Ingrediente:

struguri (albi de masa in cazul meu)
zahar dupa gust
apa
conservant (optional)
Eu nu am pus conservant pentru ca nu am facut cantittate mare si il voi pastra in fruigider. Daca aveti de gand sa-l tineti peste iarna, va recomand sa folositi conservant in cantitatile recomandate pe ambalaj.
Nu am sa va dau cantitati pentru ca nu conteaza prea tare. Am spalat bine struguri , apoi i-am scos de pe ciorchini. i-am pus intr-o oala, cu apa si zahar si i-am lasat sa fiarba la foc mic, pana cand siropul a inceput sa se lege. Zaharul il puneti dupa gust. Gustati siropul si nmai adaugati daca credeti ca este nevoie.  Compotul este gata cand coaja strugurilor este moale si siropul se ingroasa putin.
Pentru iarna, puneti compotul in borcane curate si sterilizate si inchideti-le ermetic cu capace curate.  toate detaliile despre sterilizare le gasiti aici.
Daca doriti un compot mai altfel, puteti adauga si condimente, cum ar fi ghimbir, lamaie sau scortisoara.
Pofta buna!

 

 

 

5 Comments

  1. Ana Onofrei

    interesant 🙂 am sa incerc si eu maine 😀

  2. Super! Nu am mai mancat de mult timp si mi-ai facut pofta de un astfel de compot 🙂

  3. Mama, mama, ce struguri ai in gradina!

  4. Foarte fain! Oare se poate face din orice fel de struguri?

  5. Am un ditamai borcanul in camara 🙂

Spune-ne parerea ta