Cuscus cu patrunjel

Cuscus-ul (couscous) este o garnitura foarte buna, atat rece cat si cald. Mai gasiti o varianta aici (este vorba de varianta mai populara la noi, aceea din paste). Aceasta reteta imi place in mod special pentru ca este usoara, proaspata si se potriveste foarte bine ca si garnitura la fripturi suculente. Dar pentru ca este atat de gustos in aceasta combinatie de ingrediente, se poate manca si asa simplu, de exemplu ca si mancare de post.

Ingrediente:
300 couscous
900 ml apa
sare, piper dupa gust
o legatura de frunze de patrunjel proaspat
jumatate de lamaie

ulei de masline extravirginAvem nevoie de doua vase. Intr-unul punem apa la fiert, iar in celalt asezam cosucous-ul. Punem apa la fiert. Cand incepa sa clocoteasca o turnam peste couscous, il acoperim cu un capac si il lasam cinci minute. Dupa 5 minute, adaugam ulei de masline, sare, piper si frunzele de patrunjel tocate marunt. Il putem servi atat cald cat si rece.

Pofta buna!

7 Comments

  1. Foarte bun couscous-ul cel original dar oare unde pot gasi grisul acela din care se face?

  2. Plus cateva rosii si rezulta Tabouleh. Excelent !

  3. Chiar am vazut recent o emisiune pe "travel" din arabia, cum se face cuscus si ma gandeam sa incerc…

  4. Tare bun cuscus-ul! Reteta asta imi face pofta de patrunjel proaspat… cu orice!:)

  5. Gand la gand cu bucurie! Am facut si eu cuscus, dar foarte aromat cu frigarui de legume 😉

  6. Teobucatar

    O garnitura rapida si foarte …aratoasa!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*