Aceasta este o reteta de baza pentru pregatirea couscous- ului. (vorbim de couscous-ul acela ca paste le fainoase)
Ingrediente:
250 gr. couscous, 50 ml de ulei de floarea soarelui, un litru de apa, sare piper.
Intr-o tigaie (preferabil de teflon si adanca) se pune uleiul la incins. Adaugam pastele in uleiul incins si le prajim pana se rumenesc putin. In tot acest timp amestecam pentru a obtine o culoare uniforma. Atentir, nu trebuie sa se arda.
Aici vine partea dificila! Adaugam un litru de apa, peste pastele in uleiul incins. Trebuie adaugata toata apa deodata, pentru ca in caz contrar, uleiul va stropi. Se adauga sare si piper dupa gust. Se mai lasa la fiert 10 minute, timp in care trebuie sa amestecam frecvent.Le gustam si cand sunt patrunse si moi se stinge focul si se mai lasa sub capac 10 minute.
Chiar daca a mai ramas lichid, el va fi absorbit dupa cele 10 minute de stat sub capac si veti obtine o garnitura gustoasa. Vor arata ca in imaginea de mai sus.
Daca nu prajit couscous-ul, pastele se vor fierbe, vor deveni lipicioase si nu vor avea aroma specifica. se mai pot prepara si cu diverse alte ingrediente si condimente, dupa pofta fiecaruia.
Pofta buna!
I cannot stop loving couscous!
Si mie imi place cous-cous-ul foarte mult si tot asa il fac. Il mananc cu niste cascaval ras sau ciupercute calite. Nu stiu insa unde sa gasesc cous-cous original ca nici in Bucuresti nu e in orice supermarket….
Rox
This looks delicious. Thanks for pointing it out.
Me to, Kenny!
Nu prea sunt bune! Alea unguresti sunt destul de in regula pe-aici!
George@CulinaryTravels , thank you to!
Eu folosesc us-cous de la firma Arnos si e foarte bun. Un litru de apa mi se pare prea mult, eu folosesc 700-750 ml care o adaug fierbinte peste pastele rumenite bine in ulei.
Scopul este sa raman usor crocant, macar al dente nu sa absoarba apa .. asa stiu eu ca se consuma traditional. 🙂
Sper ca nu te-a deranjat ce am scris. Spor la gatit!
Just cus cus-ul nu se firbe. Se oparaste in apa sau se tine in abur altfel devine un fel de mamaliga.
Nu prea mai imi place cel de la Arnos. La inceput a fost bun dar acum parca nu mai e. Si nici pastele nu mai sunt grozave. Depinde de ce couscous folosesti. In general cam scrie pe ambalaj cum se prepara sau cata apa trebuie. Al dente iese si al meu ca asa trebuie sa fie. Eu acum folosesc couscous unguresc. Nu stiu cum se numeste.Si bineinteles ca daca nu e rumenit bine in ulei atunci e orice altceva numai cous-cous nu e. De acolo vine gustul specific. Nu m-a deranjat deloc comentariul. Numai cele anonime ma enerveaza :P! Iti multumesc pentru ca imi urmaresti blogul.
Probabil la cele unguresti intra mai multa apa. O sa ma uit si eu dupa ele sa vad cum sunt, ar trebui sa fie si in Oradea.
Dragilor !!! Pregatesc in acest fel reteta de mai bine de 40 de ani. Sigur conteaza foarte mult calitatea pastelor dar, ca sa elimin din grasimea de la prajit, pun apa rece si dupa ce amentes de cateva ori, o arunc si pun alta. Apoi condimentele si merge grozav cu papricas de pui de sau ciuperci. Dar si cu smantana rece.
Stela
Stela, foarte buna combinatie! Multumim!
Ari, sigur gasesti in Oradea!
interesant.e prima oara cand gasesc ceva legat de cum se pregateste couscousul.super.multumim
Anonim, cu placere :)!
sincer ai ceva frumos pe aici si eu muncesc in gastronomie de 11 ani si este frumos dar incelasi timp si foarte greu
Anonim, multumesc!
Eu il folosesc pe cel de la Carrefour, frantuzesc, pare-se.Nu se fierbe, se adauga doar apa fierbinte sarata/condimentata, se lasa circa 5 minute si apoi adaug putin ulei de masline si il afanez . E super!
un cous_cous original puteti gasi la magazinele arabesti din Bucuresti:)
Pingback: Pulpe de pui crocante la cuptor – My Blog