Borcan de condimente pictat manual

Condimentele, atat cele boabe, cele uscate sau cele macinate ar trebui pastrate in recipiente opace, inchise ermetic. Umezeala si lumina le fac sa-si piarda gustul si aroma. Sigur, ca desi stim asta, putin dintre noi dau atentie acestor mici detalii. Dar daca ati putea sa faceti acest lucru fara o cheltuila prea mare, sa va distrati in acelasi timp dar sa va si infrumusetati si colorati bucataria?
Iata o idee!
N-am pictat eu borcanelul de mai sus, a fost ideea Mayei si a Dianei. asa ca astazi, cand au venit de la scoala, respectiv servici (unde fie vorba intre noi tot cam cu asa ceva se ocupa amandoua),  s-au apucat de treaba! Si iata ce a iesit!
Au folosit un borcan curat si vopsele acrilice (nediluate cu apa). Acrilicele devin rezistente la apa dupa ce se usuca. Eticheta a fost lipita dar poate fi si pictata. (eu scriu acum ce spun ele, nu va imaginati ca stiu eu chestiile astea… :P)  L-au pictat pe dinafara pentru ca nu stim ce substante contin vopselele, deci nu vrem asa ajunga in mancare.  Pentru o acoperire cat mai buna se pot aplica mai multe straturi de vopsea, lasandu-le sa se usuce pe fiecare. Pentru rezistenta si aspect, la final se aplica un lac mat sau lucios. Asta se va intampla insa maine pentru ca trebuie sa cumparam 🙂
Noi zicem ca e o idee buna! modelele pot fi facute cum vreti voi, cum va place!
Puteti folosi si etichetele pentru printat de aici si aici.

 

5 Comments

  1. Deci sa trec la pictat ca doar borcanase am, pictori nu ducem lipsa si ne place ce-am vazut aici!

  2. Ce dragut arata! 🙂 Cred ca imi decorez si eu camara!

  3. O banda verticala de 5-10mm nepictata ne-ar ajuta sa vedem cantitatea ramasa fara sa mai scoatem capacul

  4. Chiar n-am dat importanta pana acum acestui aspect. Si la mine in casa e plin de borcanele pictate de la cursurile de desen ale fiicei. Acum le-am gasit utilitatea, nu sunt doar de decor ! Multumesc de idee !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*