Mamaliga la cuptor cu carnat si brie

Fara multa vorbarie, am sa trec astazi direct la subiect, si am sa va arat o reteta foarte gustoasa si foarte usor de facut. Daca va pregatiti sa imi spuneti ca ingrasa si ca nu-i buna la dieta, as vrea stabilim de la inceput ca www.bucatarmaniac.ro nu-i un blog de slabit sau de diete si nici nu mi-as permite sa va propun asa ceva, lasand treaba asta in slujba nutritionistilor. 🙂 Retetele de aici sunt menite doar sa va inspire si sa va starneasca pofta de a gati si a incerca propriile voastre combinatii de ingrediente, gusturi si senzatii culinare 🙂

Ingrediente:

o oala de mamaliga rece (aici gasiti reteta exacta) 500g faina de malai
carnat uscat (un fir de carnat)
branza brie (100 g)
parmezan (50 g)
branza dulce (250 g)
sare, piper dupa gust

Cantitatile le las la latitudinea voastra. Puteti sa puneti din fiecare ingredient cat va pofteste inima.
Am rasturnat  mamaliga rece intr-o tava, am taiat-o in sectiune asa cum vedeti in imaginea de mai jos, in trei straturi. Am pus peste fiecare strat bucati de branza brie, parmezan ras si felii de carnat. Se poate folosi orice branza sau combinatie de branza. Le-am asezat una peste alta. Deasupra, la fel, am pus de toate. Am bagat mamaliga astfel umpluta la cuptor, la 180 de grade Celsius, pentru 30 de minute. Am servit-o calda, dar este foarte buna si rece.

Pofta buna!

 

 

 

9 Comments

  1. Burangic Iulia

    In primul rand mi-a placut mesajul de inceput:))) si in al doilea rand, mamaliguta asta a ta arata apetisant:)…cu siguranta e delicioasa!

  2. Top Cuisine avec Lavi

    Ce bunatate ai gatit aici!

  3. Buburuza Bubu

    O reteta foarte ingenioasa,arata foarte apetisant!

  4. Abia ce-am trecut de micul dejun, asa ca nu pot sa zic ca mi se pare apetisant. Peste vreo trei ore voi fi probabil in stare sa musc din monitor 🙂

    Oricum, mi se pare un "fusion" original. Nu am mancat niciodata branza Brie gatita.

  5. Chear ca arata foarte apetisanta mamaliguta asta asa cu carnat si branza.

  6. Ecaterina Breban

    Am s-o mananc cu ochii ca arata foarte bine,si cred ca e gustoasa,dar din pacate nu am voie sa mananc carnati.

  7. YAMY YAMY ! Imi place ca se face repede, cat despre gust ma duce cu gandul la tochitura facuta de bunica 😛 ! <3

  8. AM CEVA DE SPUS

    O varianta asemanatoare se maninca in Alpii francezi. Diferenta este ca in mamaliga se adauga mujdei de usturoi si unt, iar branza e una locala (tomme de savoie). Eu am adaugat printre straturile de mamaliga, jumari. E ceva mai rustica, dar e delicioasa!

  9. ce facem cu brânza dulce?? 250g…??

Spune-ne parerea ta