Ca orice sport de performanta, grillingul necesita muuult antrenament. Asta-i motivul pentru care exersez destul de des. Glumesc, da` nu ma pot abtine sa nu fac gratare, mai ales ca-i vreme buna si ii pacat sa aprind aragazul cand, la fel de usor, aprind gratarul Ascona Outdoorchef. Gatesc la fel de usor afara, nu fac caldura in casa si nici fum sau alte mirosuri inevitabile la grill pan. Si pe masura ce trece timpul, parca nu imi mai este destul sa arunc bucati de carne pe gratar, trebuie sa le mai fac cate ceva in plus- cate un sos, o marinada, o salata, o garnitura…tot la gratar.
Reteta asta imi face demult cu ochiul de pe site-ul Grill Society, si imi doream sa o incerc. Mai ales ca pestele este preferatul Mayei. m-am apucat astazi de ea, dar am facut unele mici modificari.
Ingrediente:
1 fille de biban- 200 g
20 felii de pancetta foarte subtiri
2-3 ciuperci mari
10 rosii cherry (mixt de culori)
o mana buna de salata de camp
o legatura mica de patrunjel
zeama de lamaie
sare, piper dupa gust
cateva linguri de ulei de masline
Am taiat fileul pe lungime, in jumatate. Fiecare bucata am invelit-o in felii de pancetta. L-am condimentat cu piper (nu am pus sare aici pentru ca pancetta era sarata). Din ulei, piper si patrunjel tocat marunt am facut un amestec cu care am uns plita si rulourile. Am incins gratarul si implicit plita. Am pus ruloruile pe plita aproximativ 2 minute pe fiecare parte. Alaturi de ruloruri am pus pe gratar si ciupercile felii si rosiile cherry taiate in jumatate. Si pe ele le-am lasat tot cam doua minute pe fiecare parte.
Intr-o farfurie am pus salata de camp spalata bine si frunze de patrunjel, iar deasupra lor am asezat legumele fierbinti de pe gratar. Am stropit cu zeama de lamaie, amestecul de ulei (cateva picaturi) care mi-a mai ramas si am asezonat cu sare. Am asezat si rulourile langa si gata masa 🙂
Maya s-a declarat multumita de reteta si a spus ca trebuie sa mai facem. Obligatoriu la desert a trebuit sa facem din nou bananele la gratar cu sosul ala delicios de iaurt.
Pofta buna!
*NOTA– salata de camp se mai numeste si Valerianella Locusta, dar nu trebuie confundata cu planata medicinala numita Valeriana. Spun asta pentru ca am vazut pe cateva bloguri confuzia asta, si la Master Chef, dar de la aia ma asteptam :P. Gustul salatei de camp este asemanator cu cel al salatei obisnuite, poate putin mai proaspat. Iar Valeriana este o planta medicinala cu efect sedativ.
















Frumoasa poza!Cum o fi fost produsul:)
Arata superb si sunt sigura ca gustul e pe masura!
Arata superb si sunt sigura ca gustul e pe masura!
Foarte fain arata! Si cred ca e delicios! Felicitari pentru toate preparatele minunate! 🙂
frumoasa prezentare si cu siguranta delicios!
yamy…cat de bine arata…
Mama cat de bine arata!!! deci as manca non stop ce ai pregatit tu aici! Super bun si sanatos!