Banane la gratar

…cu sos de iaurt, lime si menta
.Cred ca putem sa punem pe gratar chestii mai intersante si ca viata-i prea scurta sa mancam aceleasi lucruri de zeci de ori. Deserturi la gratar nu am prea facut in ultima vreme, iar pe blog sigur nu mai este nici unul, asa ca reteta asta e o premiera- incropita cu ce am avut la indemana. Trebuie neaparat sa o incercati.
Ingrediente:
4 banane
4 linguri de zahar (brun ar fi perfect)
jumatate de lingurita de scortisoara praf
coaja rasa de la 2 lime sau lamaie
100 ml iaurt gras
50 ml frisca lichida
2 plicuri zahar vanilat
cateva frunze de menta proaspata
putin ulei de floarea soarelui
Reteta este foarte simpla, dar foarte fina si gustoasa. Am pus grillul cu gaz in functiune si pana cand s-a incalzit la 220 de grade C (vreo 10 minute), am pregatit ingredientele. Am amestecat zaharul cu scortisoara, un zahar vanilat si coaja de lime. Puteti sa folositi si lamaie, dar eu am vrut putina culoare. Am tocat foarte foarte marunt si vro 2-3 frunze de menta pe care le-am amestecat in zahar.
Am lasat zaharul  la o parte si m-am apucat de sos. In iaurt am adaugat frisca, coaja  rasa de la celalalt lime, celalat plic de zahar vanilat si daca mai este nevoie zahar dupa gust.. Amestecati bine cu o furculita sau un tel mic pana cand sosul devine cremos apoi adaugati coaja rasa de la celelat lime si cateva frunze tocate de menta.
Revenim la banane pe care le-am decojit si le-am taiat in jumatate ca sa incapa mai bine in farfurie. Le puteti lasa intregi daca doriti. Le-am uns cu putin ulei ca sa nu se oxideze, le-am dat prin zahar si le-am pus pe gratarul incins la 220 de grade celsius. Le-am lasat 2-3 minute doua pe fiecare parte- cat sa faca niste dungi si sa se topeasca zaharul.
Le-am servit imediat, cu sosul de iaurt, menta si lime. Ar fi mers si o inghetata de vanilie langa, dar era prea lung drumul pana la frigider si bananele prea bune ca sa le lasi din mana. :))
Pofta buna!

 

 

14 Comments

  1. Buburuza Bubu

    I have to do this recipe…..yuuumy

  2. Elena Toma

    Nu cred ca mai e ceva de spus, doar de facut!

  3. nora amicidizoe

    Mai draga bucatarica, am dat navala pe banane si am scos din frigider iaurtul ala trist care nu-l vroia nimeni si am facut dupa reteta ta o bunatatee bunacioasa miammmm multam mult

    • bucatarmaniac

      Ma bucur ca ti-a placut! Cred ca asta a fost cel mai rapid feedback – cu tot cu testarea retetei! Multumesc si eu! 🙂

  4. speranta

    aoleu imi ploua in gura fac week.ce vine a sosit reteta dupa ce am papat bananele si grataru spalat dupa peste.ms.mult o sapta.frumoasa si bunati multe

  5. Super ideea si mi-a placut introducerea…Ai foarte mare dreptate!…. Am sa fac si eu!…

  6. ...Tudor

    nu pot decat sa zic si eu ca o femeie in pragul orgasmului…Oh, Doamne!

  7. simplu si bun

    Reteta de nota 10!Fotografii de nota 10!

    Cosmin

  8. Ce ma bucur ca nu sunt singura care a facut un desert la gratar 😉 …. de 1 mai mi-am facut de cap si am facut si eu un desert super delicios , dar care inca nu am reusit sa-l postez , sper sa o fac cat de curand !! Chiar ma gandeam in ziua cu pricina , adica facem de toate la gratar , mai putin desert ? … nu se poate chiar asa 🙂 !!! Imi place si reteta ta si cu siguranta o voi incerca !!

  9. Nothing like some grilled banana to get you up and going – looks fantastic 😀

    Cheers
    Choc Chip Uru

  10. The Wandering Oltean

    Banane pe gratar!!! La asta nu m-am gindit. Norocul meu ca se gindesc altii 🙂
    Arata extraorinar.. bananele translucide un pic cu zaharul topit in jur. Excelent!

  11. Marturisesc cu mana pe inima ca sunt tare bune !le-am incercat ,stropite cu lamaie ,in frigarui de creveti,in loc de ananas! super bune!

  12. cristina lun

    Arata demential,o sa le fac si eu .

  13. Mihaela Abu El Shaikh

    Foarte fine si aromate*****

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*