Cremă de brânză cu ceapă și mărar


Întotdeauna, pregătitul sendwich-ului pentru școală este o provocare. În fiecare zi, trebui să inventezi ceva nou. Altfel după câteva zile de mâncat aceeași pâine cu salam, copilul, nu va mai mânca și în cel mai fericit caz îl va aduce înapoi acasă, ori îl va arunca. Prăjiturelele ambalate, biscuiți sau napolitanele nici nu intra în discuție. Ele n-au ce căuta în pachetelul pentru școală. Nici măcar în cel pentru servici. De asemenea, nu mă înnebunesc nici după cremele de brânză sau de unt, gata preparate, cu termene de valabilitate de 6 luni. Nu zic, că nu-i comod. Dar dacă ma gândesc la tonele de conservanți și substanțe necunoscute pe care le conțin, mai bine îmi răpesc 10 minute din timp pentru a prepara o astfel de cremă în casa, din ingrediente proaspete. Este foarte ușor de preparat și chiar puteți să îl condimentați pe gustul vostru.
Aceasta crema de branza este foarte gustoasa si poate fi servita si ca aperitiv. O puteti folosi pentru a umple rosii sau ardei, sau o puteti servi la micul dejun, pe paine prajita. O alta varianta a acestei creme, condimentata in alt fel, o puteti gasi aici.
Ingrediente:
250 g branza dulce de vaca
50 g unt
50 ml smantana
o mana de marar tocat marunt (puteti inlocui cu patrunjel, de ex.)
o lingurita de ceapa rasa fin
sare, piper, dupa gust

Daca chiar vreti sa iasa o crema perfecta, atunci va sfatuiesc sa preparati voi insiva branza . Nu-i greu deloc. Trebuie doar sa incercati. Daca nu aveti chef sau timp, atuci este foarte buna si branza pe care o puteti cumpara de la piata sau din supermarket. Mie imi place s-o aleg pe cea care are termenul de garantie foarte mic. Adica maxim, cateva zile.
Toate ingredientele se pun intr-un vas, se amesteca bine cu o furculita. Nu necesita mixer. Se serveste imediat, dar se poate pastra si in frigider, cateva zile.
Pofta buna!


10 Comments

  1. Atit de simpla si atit de sanatoasa si atit de frumos preyentata!
    Bafta frumoasei tale Maya!o pup pe frunte!

  2. Cu asa mic dejun, Maya o sa aiba super distractie in prima zi de scoala!

  3. Super reteta, o sa o pregatesc si eu. Daca tot ai deschis discutia despre sandwich-uri pt scoala. Nu ai ceva "retete"? Sunt in pana de idei pt pachetul de scoala la copii mofturosi.

  4. bucatarmaniac

    Mariana, multumim mult!

  5. bucatarmaniac

    Roxana, multumim! :)))

  6. bucatarmaniac

    Laura, la asta ne-am gandit si noi, si indata ce vom avea putin timp, ne ocupam de asta. Fiindca dimineata ne grabim prea tare ca sa mai facem fotografii. Multumim! 🙂

  7. super buna reteta… buna si sanatoasa.. am facut-o si eu si a iesit super…multumim bucatarule 🙂

  8. bucatarmaniac

    Daniela, multumesc! Ma bucur ca ti-a placut!

  9. Mai fratilor, pe ce lume traim, va vad asa incantati de reteta asta !!!! n-ati mai auzit pana acum de branza dulce cu unt,marar,sare si piper? dar ia sa puneti si putin tarhon sau oregano sa vedeti cum e! sau daca luati de la lidl o galetusa cu branza dulce(parca pilos se numeste)super-buna, cremoasa,nu mai are nevoie de unt,doar marar,sare si piper.Si ceea ce n-a spus nimeni este faptul ca e mai buna a doua zi,dupa ce isi ia aromele.

  10. noi o mancam cu paine bineeee prajitaaaa si cu ceapa verde in loc de ceapa "normala" si un pic de boia, te lingi pe degete!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*