Immmmmm! Ce buni sunt taiteii cu mac! Imi facea bunica, cand mergeam in vacante la tara. Intotdeauna ii facea in trei variante: taiteii rosii (asa le spuneam eu la cei cu boia), taitei cu branza si taitei cu mac. Mancam pana nu ma mai puteam misca. Sunt foarte usor de preparat si ii puteti face si cu paste din comert, desi eu va recomand sa-i faceti cu taitei de casa.

Ingrediente:
taitei/ tagliatelle (click aici pentru reteta)
mac macinat
zahar
Procesul de preparare este practic inexistent daca nu luam in calcul manufacturarea taiteilor. Pur si simplu, dupa ce ati fiert taiteii, ii puneti in farfurie si puenti deasupra cat mac amestecat cu zahar doriti. Si gata! Bun de tot!!!!
Pofta buna!












vezi de ce imi trebuie masina de facut pasta? :))
n-am mai mancat asa ceva de-o vesnicie. bunica ni-i dadea cateodata simpli, cu zahar, sau in lapte. cei cu nuca erau preferatii mei. cu boia nu-mi amintesc sa fi mancat, ma duc sa-i vad acum.
Pofta buna, Dana :))))
Ma ia un dor de mancarea de acasa cand intru la tine pe blog.
merci de pont, n-am mancat de minim 4 ani, asa ca le-a venit vremea, nu?:)
Apropo, cand este festivalul catlanelor?
Liana, multumesc. In 22 august!.:))
Sunt foarte buni taiteii cu mac, dar daca imi permiti o sugestie, sa-i incerci in loc de zahar cu miere de albine.
super site, felicitari! 😉
Multumesc, am sa incerc!
In ziua in care bunica mea facea taitei, fiecare manca, cu ce-i placea: fratele meu ii manca, cu nuca, bunica, cu lapte, iar eu cu mac (macinat) si zahar vanilat.
Super buni, bestiali daca-ti place macul… si cu nuca… nu mai vorbesc….in fiecare luna fac asa ceva!
Sa incerci urmatoarea varianta : taiteii cu mac in mijlocul farfuriei si pe margine muuult sos de vanilie ! Yamm- yamm !