Tarta cu prune

De ceva vreme tot ma gandesc sa fac si un desert cu aluat la gratar, si astazi ia- venit randul. Desigur, reteta se poate face la fel de bine si la cuptor, iar la gratar va rog sa o incercati doar daca aveti unul cu capac si de preferat cu termometru. Reteta este extrem de simpla si la indemana oricui. Dar ,trebuie sa va spun ca desi nu ma asteptam la cine stie ce, a iesit foarte foarte gustoasa.
Am pornit astazi spre gradina cu gandul sa mai scapam de canicula. Am luat cu noi niste faina, un aluat de foietaj congelat (in geanta termoizolanta) si niste zahar simplu si vanilat. Astea pe langa carnuri si alte cele necesare unei relaxari complete langa grill. Evident ca am uitat sa luam si o sucitoare (facalet), dar nu-i bai ca am improvizat la fata locului cu o sticla de vin. Prunele le-am gasit in gradina , in pom. Dar sa va povestesc reteta:

Ingrediente:
500 g aluat foietaj (NU foi de placinta)
20 de prune (sau cate incap)
putina faina
4-5 linguri de zahar (sau dupa gust)
Am pudrat masa cu faina. Am pudrat si aluatul ca sa nu se lipeasca. L-am intins cat s-a putut, adica de aproximativ 4-5 mm grosime. (dupa mainile din fotografii va dati seama ca a fost o munca de echipa :)))). Am desfacut prunele si le-am pus cu coaja in jos, pe mijlocul aluatului. La margine am lasat vreo 5 cm de aluat pe care apoi l-am impaturit spre interior. Am apasat putin sa nu se dezlipeasca la copt. Am presarat zahar tos si zahar vanilat in prune, dar si pe marginea aluatului. Daca va place, puteti sa puneti si scortisoara. am mai presarat peste prune si putina faina (vreo 2 -3 lingurite), ca sa mai absoarba zeama lasata de prune.
Am pus tarta pe plita de fonta si apoi in gratarul incins la 200 de garde Celsius. Am folosit gratarul Outdoorchef Ascona pe gaz. Am inchis capacul gartarului si am fost atent ca temperatura sa nu treaca de 200 de grade Celsius pentru aproximativ 30 de minute cat tarta s-a copt.
Nici nu va pot povesti ce bunatate de tarta a iesit din ingredientele astea putine. Aluatul a crescut si s-a facut crocant, iar zeama prunelor in combinatie cu faina si zaharul s-au tranformat intr-un sos gros, lipicios si delicios. Trebuie sa incercati!
Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

5 Comments

  1. dia_diana58

    Cre'ca tare buna a fost …

  2. Stilistele

    Sunt fan deserturi cu prune, iar acesta arata….senzational. E un must try!

  3. Claudia Mic

    Super, super bine arata! Un desert simplu, rapid si foarte delicios…si tarta asta cred ca merge cu orice fructe de sezon.

  4. A fost foarte buna. S-a facut si s-a mancat in citeva ore 🙂 Multumim ca imparti aceste retete cu noi restul!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*