Pui copt la gratar

Cand nu sunt plecat prin te miri ce expeditii culinare se mai ivesc, cand nu sunt la servici sau in fata calculatorului vorbind cu voi, cu siguranta ma gasiti la gradina, foarte aproape de gratar. E sezonul in care avem legume proaspete acolo, desi nu s-a facut o productie extraordinara. Totusi avem suficient cat sa nu mai trebuiasca sa cumparam din supermarket. Si cand sunta colo, bineinteles ca ma gandesc si la voi, si iau camera foto cu mine.

Ingrediente:

un pui intreg mare
1 doza  bere
un manunchi generos de menta
sare, piper dupa gust
2 linguri de mustar Dijon,
o lingurita de susan
trei lingurite de zahar brun
Am frecat puiul cu mustar, zaharul brun, semintele de susan sare si piper. L-am umplut cu menta proaspata , l-am stropit si in exterior si in interior cu ulei de masline. Berea am pus-o in vasul special in care se scurge grasimea al gratarului. As fi pus puiul direct pe doza de bere, dar era prea inalta si nu puteam sa inchid capacul. Data viitoare am sa iau o doza de bere mai mica. Am inchis capacul si am lasat puiul acolo 1 ora si 45 de minute la 180 de grade Celsius.
La final am adaugat niste prune si niste mere din gradina sa se coaca acolo 5 minute, pentru ca sunt o garnitura excelenta.
Pe langa asta, inainte sa asez puiul pe gratar am mai facut acolo niste paine prajita, niste dovlecel si niste ardei copti. Ardeii si dovleceii i-am amestecat cu rosii si castraveti din gradina si ceva patrunjel, si usturoi pentru o salata. A fost o masa foarte gustoasa!
Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

6 Comments

  1. Arata grozav!!!

  2. Doamne cum arata puiul ala….mor de pofta….si sunt si insacinata, GATA !!!! NU MA MAI UIT !!!! Ilona -Arad.

  3. De-asta iubesc eu vara ! ne rasfatam cum vrem 🙂 !

  4. o idee excelenta pentru un pui preparat la gratar !

  5. Ce ma oftici si enervezi cu gratarul ala superb. Pfoaaa stii ce bine ar shade la mine in ograda? Misto reteta asta cu merele…

  6. Super tari pozele!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*