In cautare de retete boieresti la Palatul Brukenthal cu Transavia

 
Vara aceasta a inceput cu multe provocari, una din cele mai dragi mie fiind cea pe care mi-a propus-o Transavia. Asadar azi voi pleca impreuna cu Transavia la Avrig (Sibiu) intr-o expeditie culinara in care
vom incerca sa gasim retete vechi, boieresti cu carne de pui. Si ce alt loc poate fi mai nimerit pentru asta decat Palatul Brukenthal, unde timp de trei zile, voi avea ocazia sa explorez bucataria si traditiile locului la pachet cu  povestile din vremurile de alta data si specialitati pregatite pentru mesele familiilor nobiliare.

Denumit si “Edenul din Transilvania”, Palatul  Brukenthal Avrig a fost resedinta de vara a guvernatorului Samuel von  Brukenthal, cladire construita la finalul secolului al XVIII-lea pe cel mai inalt punct al orasului Avrig, deasupra raului Olt, fiind singurul palat din Romania care beneficiaza de un parc in stil baroc.  Deci, asa cum va imaginati o sa aveti parte si de muuuulte fotografii. Va voi tine la curent pe
blog si pe Facebook cu tot ce se intampla acolo si va astept sa ma ajutati cu intrebari  si sugestii care sa ne  aduca  cat mai aproape de ceea ce ne-am propus. Voi tine cont de ceea ce doriti sa aflati si voi incerca sa aflu ceea ce va doriti sa stiti de la oamenii locului.

 Scopul acestui proiect este de a readuce in atentia publicului larg gastronomia vremurilor de altadata a familiilor nobiliare, care au imbogatit patrimoniul Romaniei cu valori culturale importante si vine in continuarea proiectelor educationale ale Transavia, al caror scop este acela de a oferi consumatorilor sai alternative pentru o alimentatie sanatoasa si produse premium de cea mai buna calitate, bazandu-se
pe experienta de 20 de ani in domeniul avicol, ca lider al pietei carnii de pui din Romania. In acelasi timp este un proiect care continua seria de parteneriate incepute odata cu declararea brandului drept Furnizor al Casei Majestatii Sale Regele Mihai I.
Trebuie sa va mai spun ca impart acest proiect frumos cu inca trei food- bloggeri indragiti: TeoAlice si Mazi, pe care va invit sa-i urmariti in  calatoriile culinare pe care le-au facut sau le vor face. 
De-acum ma apuc de facut bagajele si ne auzim cu poze si retete pe blog si pe Facebook direct de la fata locului. 

9 Comments

  1. foarte fain! abia astept sa vad ce retete gasiti!

  2. Si eu astept, mai ales ca eu consider ca in astfel de locuri pot fi gasite in viitor locuri extraordinare de turism gastronomic. bafta!

  3. frumos proiect,felicitari si spor la treaba! 🙂

  4. astep cu nerabdare retete noi

  5. asteptam cu drag !

  6. Foarte fain palatul. Si interesant proiectul. Sa gasiti lucruri bune!

  7. Acum am citit si eu postarile voastre, ale tale si ale lui Mazi. Am lipsit cam mult :)))
    Ce fain ca v-ati distrat frumos si fotografiile locului si povestile tale m-au facut sa ne facem planuri de a vizita locul. Asa ca la anul trecem si noi pe acolo.
    Foarte fain proiectul!

  8. Superb proiect , mult succes si asteptam cu interes rezultatele lui cat mai gustoase 🙂

  9. Superb proiect , mult succes si asteptam cu interes rezultatele cat mai gustoase 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*