20 mai 2012

Chec cu visine


Va povesteam zilele trecute pe facebook ca am ramas cu destul de multe fructe in congelator, asa ca am facut o dulceata combinata din ele si am facut si un chec, impreuna cu Maya. Bine, Maya a facut mai toata treaba, eu doar am ajutat-o. Despre dulceata va spun mai multe zilele viitoare, dar va fac putina pofta azi: capsuni, visine, fragute, mure, cirese si afine.

Pentru checul cu visine, am folosit ca reteta de baza, checul simplu de aici.


Ingrediente:
4 oua 
 2 cani zahar 
 1 cana lapte 
 1 cana ulei 
 4 cani faina 
 2 plicuri praf de copt (2 plicuri Cosmin, sau 1 plic praf de copt Dr.O- pentru ca au calitate diferita)
 jumatate de lingurita bicarbonat de sodiu alimentar 
1 cana de visine fara samburi, proaspete sau congelate
(puteti inlocui si cu alte fructe)

Am amestecat toate ingredientele solide. Le-am adaugat pe cele lichide. Am mixat bine. Am uns tava cu ulei si am tapetat-o cu faina (aluatul ajunge pentru doua tavite dreptunghiulare de chec). Eu am folosit o tava rotunda cu gaura in mijloc si mi-a mai ramas aluat pentru inca o tava mica (20/20 cm). Am turnat compozitia in tava si am presarat desupra visinele date prin faina.
Am dat la cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru aproximativ 30 de minute. Nu va uitati la ceas ci faceti testul scobitorii! Fiecare cuptor coace diferit asa ca timpul nu e relevant. 


Am scos checul din cuptor si l-am rasturnat pe o farfurie apoi l-am pudrat cu zahar. A fost foarte usor de facut. Eu am facut doar partea cu mixerul si cu cuptorul, restul a facut Maya. Sper sa va placa, mai ales ca este foarte rapida. 

Pofta buna!





9 comentarii:

  1. cat de bine suna! dar cat de bine si arata :)

    RăspundeţiȘtergere
  2. Maravilloso pastel luce espectacular me encanta,abrazos y saludos desde Chile,abrazos.

    RăspundeţiȘtergere
  3. un chec foarte bune, bunica mea il pregateste deseori si pune si cacao in blat :) fructele le inlocuiste si cu nuci. toamna ea pune si bucatele de mere sau pere.

    checul vostru a iesit de nota 10+

    RăspundeţiȘtergere
  4. Mmmm,un chec dulce acrisor nemaipomenit;felicitari!!

    RăspundeţiȘtergere
  5. Arata mai mult decat delicios, mi-ai facut pofta mare, cred ca stiu ce o sa fac in weekend, multumesc pentru reteta.

    RăspundeţiȘtergere
  6. Cate grame are cana aproximativ?

    RăspundeţiȘtergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundeţiȘtergere
  8. Esti sigur ca se pun 2 plicuri praf de copt Cosmin?Eu am incercat reteta si din pacate se simte foarte tare gustul puternic al prafului de copt.Deci nu mi-a placut.Data viitoare o sa incerc cu un singur plic.

    RăspundeţiȘtergere

Comentariile anonime, tendentioase sau care contin un limbaj neadecvat vor fi moderate.

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumim!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...