Hummus

humms
Daca am facut tahini, era musai sa fac si humus cu el. Humusul asta, e un fel de fasole batuta, in varianta arabeasca, cu naut in loc de fasole si cu o aroma putin aparte, datorata pastei de susan. Cam asta ar fi povestea hummusului. De aici, variatuni pe aceeasi tema, cu diferite condimente, cantitati etc.

 
Ingrediente:
o conserva de naut (240 g naut fiert)
2 catei de usturoi
un sfert de lamaie (pentru zeama)
doua lingurite tahini
sare, piper dupa gust
2 linguri ulei de masline
Mare lucru nu-i de povestit. Se pun toate gramada intr-un vas si se baga blenderul in ele. Pentru treaba asta e bun si robotul de bucatarie sau orice alt obiect cu care puteti sa transformati nautul in pasta. Cred ca si un tel de cartofi sau o furculita ar fi suficient, in lipsa de altceva. 
Cum spuneam, se mixeaza toate cele. Zeama de lamaie ar fi bine sa o adaugati dupa gust. La fel, si uleiul de masline. De obicei se mai pune si deasupra, dupa ce humms-ul este gata  dar mie mi-a placut fara.
Pofta buna!
humms
humms

16 Comments

  1. kitchenmorph

    wow! i don even know if i'll try this, bucatar (your name??) but it looks so pretty to look at. easy and soft. lemme direct one of my hummus crazy frens here.

  2. What a beautiful vivid photos! And everything hummus related is yummy right? Thank you for sharing and have a great weekend 🙂

  3. bucatarmaniac

    Kitchenmorph, thank you! Cristian is my name. Bucatar means chef in romanian.

  4. bucatarmaniac

    Mateja, thank you!

  5. Am descoperit site-ul acesta si ma incant mereu,pt.ca gasesc lucruri indeite care nu ma incumet sa le fac.Dar cu un asa "teacher",nu dau gres la nimic si-mi diversific cunostintele culinare ,ba si gusturile !
    Excelenta educatie,excelent bucatar !
    nicky

  6. eu am pus un pic de tahini si in maioneza 😉 pe langa mustarul facut in casa care are un gust mai iute decat cel din comert

  7. ce este tahini si de unde il pot lua
    multumesc frumos ella

  8. I just came ffom Libanon where I ate this humus first time in my life. I fall inlove with it. Now it is one of my favorite. Healty and extremly tasty. Cu alte cuvinte BESTIAL !!!

  9. Foarte usor de facut tahini si are gustul care trebuie. Astazi am incercat si eu reteta si merge mai usor decit m-am asteptat.E pacat sa platesti atat de mult pentru un borcanel de tahini din comert cind il poti face tu insuti si stii exact ce contine.
    Multumesc pentru reteta.

    • Domnilor si Doamnelor , considerati componetele si ingredientele aproximativ. Apoi faceti variatiuni pe aceiasi tema 🙂
      Doar sa nu scapati sarea in bucate .

  10. Astept si o reteta de lipie libaneza 🙂

  11. Eu una iubesc hummus-ul. Nu acelasi lucru il pot spune si despre cei din familia mea, se pare ca sunt singurul fan. Dar, din cand in cand, ma rasfat si fac, chir ca mananc doar eu. Dar eu nu il cumpar la conserva, il cumpar la punga, este la Kaufland ceva varianta bio. Il pun la inmuiat 12 ore, apoi il fierb minim 2 ore. Nu pun zeama de lamaie, ca nu prea imi place in varianta asta, dar e doar o chestiune gust. Pun doar tahini, ulei de masline si usturoi. Cand e gata, presar seminte de susan si mai pun si ulei de alune. Si daca mai am si ceva lipie prin casa, nu ma mai pot opri. Fara sa o mai lungesc foarte tare, eu cunosc si varianta hummus-ului romanesc:) Adica se fierbe bine fasolea, apoi se face paseaza cu blender/ul impreuna cu putina apa din care a fiert (ca daca nu e greu sa o pasezi, e seaca), ulei de floarea soarleui si zeama de lamaie. La sfarsit se pun castraveti murati taiati bucatele mici, mici si scursi bine de zeama si ceapa. Un deliciu! Ar trebui sa incerci.

  12. Insa nautul are 70% fibra , deci este si mai sanatos si mai deosebit in combinatie cu pasta de susan . Orrnat cu castraveciori acrii si un praf de boia plus ulei de masline e bestiala.

  13. draga ellq , tahini este pasta de susan gata preparata la supermarket- Auchan sau altele,aici in Canada e la orice magazin la raionul internationale ! si eu fac mereu cu zeama de lamaie, si boia dulce deasupra si ceapa calita caramelizata, este sublima !

  14. Simplu si sanatos!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*