18 martie 2011

Aripioare picante si crocante

aripioare picante,crocante
Am sa va spun un secret, dar sa nu spuneti la nimeni! Aripioarele picante, se pot manca si acasa, in fata televizorului, nu numai la mall. Ca am vazut ca-i „trendy“ sa mergi la mall, ca sa manaci aripioare picante. :))) N-am inteles care-i legatura dintre aripioare picante si mall. Pentru mine mall-ul e o chestie obositoare, unde merg numai daca-i musai. Sau daca are Maya chef sa se dea pe scarile rulante. La film, inca merg la cinematograful Dacia, desi se pare ca autoritatile locale i-au pus gand rau. Probabil ca sunt  unul din cei 3-4 spectatori care mai merg acolo. Si-n ultimul timp chiar au fost filme bune. Asa ca, daca sunteti din Arad, eu zic ca ar fi bine sa dati o sansa ultimului  cinematograf, ca nu-i chiar asa de groaznic.  Si asta pana nu se transforma locul in cine stie ce discoteca sau casino. Ar fi pacat.


Reteta aripioare picante si crocante

Ingrediente:
500 g aripioare de pui
2 oua
2 linguri apa cabogazoasa (optional)
3-4 linguri de faina
3-4 linguri pesmet
1 lingurita chilli pudra (si/sau boia iute)
1 catel de usturoi
sare, piper
ulei pentru prajit

Aripioarele se taie in jumatate. Daca nu sunt curatate, se taie varful aripilor. Se spala bine cu apa rece. Se scurg si se condimenteaza bine cu chilly, usturoiul ras sau zdrobit, sare si piper. Se lasa in frigider 2-3 ore.

In farfurii separate se pregatesc: faina, ouale batute impreuna cu apa carbogazoasa (sau apa cu tzepi, cum ii mai spune Maya) si pesmetul. In ou, am mai pus putin chilly. Apa are rolul de a mai subtia compozitia, in asa fel incat stratul crocant sa nu fie prea gros.

Am dat aripioarele prin faina, ou si pesmet (in aceasta ordine) si le-am prajit in ulei incins (foarte incins) la foc mic, pe toate partile, pana au devenit aurii si crocante.

Le-am scos pe servetele absorbante, pentru a elimina excesul de ulei. Se pot manca cu diferite garnituri si/sau mujdei sau cu o salata mare din rosii, castraveti si ceapa. In fine, cu ce va place voua. Se pot manca si calde si reci.

Pofta buna!

aripioare picante,crocante aripioare picante,crocante aripioare picante,crocante

21 de comentarii:

  1. Iti sugerez sa incerci si cu fulgi de porumb pe care i-ai strans putin in palme sa nu fie atat de mari...sa aveti pofta!!!

    RăspundeţiȘtergere
  2. Ce bine arata!
    Da, nici eu nu-s prea incantata de mall. Eu am si o problema de...adaptare. Iarna mi-e foarte cald si vara extrem de frig. Niciodata nu gasesc temperatura optima.
    Asa ca imi savurez cafeaua, briosa si aripioarele picante acasa. Stiu-cam demodat pentru varsta mea! :))

    RăspundeţiȘtergere
  3. mda... eu o să-mi fac nişte fishfingers din cutie:( zici că le-ai pictat aşa de bine arată aripioarele astea

    RăspundeţiȘtergere
  4. foarte buuun,din ultima poza iti vine sa musti

    RăspundeţiȘtergere
  5. numai bune de mancat...la urmatoarea aprovizionare o sa iau aripioare. Ultima data am incercat aripioare lipicioase marinate cu bere (tot picante), acum e cazul sa le fac si crocante :)

    RăspundeţiȘtergere
  6. Arata foaaarte bine ! Se vede ca sunt bine patrunse. Imi poti spune cam cit timp le-ai prajit in ulei ? Eu am o problema ca nu cumva carnea din interior sa nu fie coapta suficient. Multumesc.
    Cele bune !

    RăspundeţiȘtergere
  7. These wings sound fantastic! Will definitely be giving them a try soon!

    RăspundeţiȘtergere
  8. Oh, boy, crunchy AND spicy! How wonderful~

    RăspundeţiȘtergere
  9. these look delicious...though i couldn't understand many of the ingredients...
    tht's OK.
    the last pic is a RIPPER!!!!!!!

    RăspundeţiȘtergere
  10. Congrats on making Top 9! The wings look gorgeous! :)

    RăspundeţiȘtergere
  11. arata f bine ...o sa le incerc astazi..felicitari!

    RăspundeţiȘtergere
  12. @Sabina , multumnesc, stiu si varnata cu fulgi. Foarte faina! :)

    @Boabe de Cafea, si fetele mele se adapteaza greu temperaturilor de acolo. asa ca nu esti singura! :)Multumesc mult! :)

    @injineru', mi-ai facut pofta! :)

    @retete- ina, multumesc mult! :)

    @Ionut, multumesc mult! :)

    @ Flora, cam 10 minute, la foc mic, in ulei foarte incins. Poti sa le ti-i pana la 15 minute, ca sa fi linistita, dar la foc foarte mic. Atentie sa nu se arda.

    @Peggy, thank you so much! :)

    @Lizzy, thank you! :)

    @kitchenmorph, thank you! :)

    @The Harried Cook, thank you!:)

    @Anonim, multumesc! POfta buna! :)

    RăspundeţiȘtergere
  13. Am sa incerc si eu aceasta reteta.

    RăspundeţiȘtergere
  14. eu le-am incecat s iau iesit super delicioase...iami iami

    RăspundeţiȘtergere
  15. Hmmm ce delicioase par. Ma gandesc sa ma pun sa le prepar si eu dupa reteta asta! :) multumesc!

    RăspundeţiȘtergere
  16. Am incercat si eu, nu sunt greu de facut. Sunt foarte bune, multumesc.

    RăspundeţiȘtergere
  17. Stii cumva daca in loc de pesmet se poate pune gris? Am ramas fara,iar asta e singurul pe care il am in casa. Sau malai de porumb...

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da se poate, recomand malaiul, dar o sa iasa putin mai aspru.

      Ștergere
  18. AM PREGATIT SI EU AZI.MULTUMESC PT IDEE...SUNT DELICIOASE :* :*

    RăspundeţiȘtergere
  19. Gata, le-am trecut pe lista de prioritati culinare :)) Super! Multumim pentru reteta!

    RăspundeţiȘtergere
  20. azi testez si eu reteta ...sper sa imi si iasa :D

    RăspundeţiȘtergere

Comentariile anonime, tendentioase sau care contin un limbaj neadecvat vor fi moderate.

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumim!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...