Aripioare picante si crocante

aripioare picante,crocante

Reteta aripioare picante si crocante

Ingrediente:
500 g aripioare de pui
2 oua
2 linguri apa cabogazoasa (optional)
3-4 linguri de faina
3-4 linguri pesmet
1 lingurita chilli pudra (si/sau boia iute)
1 catel de usturoi
sare, piper
ulei pentru prajit

Aripioarele se taie in jumatate. Daca nu sunt curatate, se taie varful aripilor. Se spala bine cu apa rece. Se scurg si se condimenteaza bine cu chilly, usturoiul ras sau zdrobit, sare si piper. Se lasa in frigider 2-3 ore.

In farfurii separate se pregatesc: faina, ouale batute impreuna cu apa carbogazoasa (sau apa cu tzepi, cum ii mai spune Maya) si pesmetul. In ou, am mai pus putin chilly. Apa are rolul de a mai subtia compozitia, in asa fel incat stratul crocant sa nu fie prea gros.

Am dat aripioarele prin faina, ou si pesmet (in aceasta ordine) si le-am prajit in ulei incins (foarte incins) la foc mic, pe toate partile, pana au devenit aurii si crocante.

Le-am scos pe servetele absorbante, pentru a elimina excesul de ulei. Se pot manca cu diferite garnituri si/sau mujdei sau cu o salata mare din rosii, castraveti si ceapa. In fine, cu ce va place voua. Se pot manca si calde si reci.

Pofta buna!

aripioare picante,crocante

aripioare picante,crocante

aripioare picante,crocante

24 Comentarii

  1. Iti sugerez sa incerci si cu fulgi de porumb pe care i-ai strans putin in palme sa nu fie atat de mari…sa aveti pofta!!!

  2. Ce bine arata!
    Da, nici eu nu-s prea incantata de mall. Eu am si o problema de…adaptare. Iarna mi-e foarte cald si vara extrem de frig. Niciodata nu gasesc temperatura optima.
    Asa ca imi savurez cafeaua, briosa si aripioarele picante acasa. Stiu-cam demodat pentru varsta mea! :))

  3. mda… eu o să-mi fac nişte fishfingers din cutie:( zici că le-ai pictat aşa de bine arată aripioarele astea

  4. foarte buuun,din ultima poza iti vine sa musti

  5. numai bune de mancat…la urmatoarea aprovizionare o sa iau aripioare. Ultima data am incercat aripioare lipicioase marinate cu bere (tot picante), acum e cazul sa le fac si crocante 🙂

  6. Arata foaaarte bine ! Se vede ca sunt bine patrunse. Imi poti spune cam cit timp le-ai prajit in ulei ? Eu am o problema ca nu cumva carnea din interior sa nu fie coapta suficient. Multumesc.
    Cele bune !

  7. These wings sound fantastic! Will definitely be giving them a try soon!

  8. Oh, boy, crunchy AND spicy! How wonderful~

  9. these look delicious…though i couldn't understand many of the ingredients…
    tht's OK.
    the last pic is a RIPPER!!!!!!!

  10. Congrats on making Top 9! The wings look gorgeous! 🙂

  11. arata f bine …o sa le incerc astazi..felicitari!

  12. @Sabina , multumnesc, stiu si varnata cu fulgi. Foarte faina! 🙂

    @Boabe de Cafea, si fetele mele se adapteaza greu temperaturilor de acolo. asa ca nu esti singura! :)Multumesc mult! 🙂

    @injineru', mi-ai facut pofta! 🙂

    @retete- ina, multumesc mult! 🙂

    @Ionut, multumesc mult! 🙂

    @ Flora, cam 10 minute, la foc mic, in ulei foarte incins. Poti sa le ti-i pana la 15 minute, ca sa fi linistita, dar la foc foarte mic. Atentie sa nu se arda.

    @Peggy, thank you so much! 🙂

    @Lizzy, thank you! 🙂

    @kitchenmorph, thank you! 🙂

    @The Harried Cook, thank you!:)

    @Anonim, multumesc! POfta buna! 🙂

  13. Am sa incerc si eu aceasta reteta.

  14. eu le-am incecat s iau iesit super delicioase…iami iami

  15. Hmmm ce delicioase par. Ma gandesc sa ma pun sa le prepar si eu dupa reteta asta! 🙂 multumesc!

  16. Am incercat si eu, nu sunt greu de facut. Sunt foarte bune, multumesc.

  17. Stii cumva daca in loc de pesmet se poate pune gris? Am ramas fara,iar asta e singurul pe care il am in casa. Sau malai de porumb…

  18. AM PREGATIT SI EU AZI.MULTUMESC PT IDEE…SUNT DELICIOASE :* :*

  19. Gata, le-am trecut pe lista de prioritati culinare :)) Super! Multumim pentru reteta!

  20. azi testez si eu reteta …sper sa imi si iasa 😀

  21. Azi incerc si eu reteta …arata foarte bine…

  22. Merg și reci și calde dar nu mai au textura crocanta după 2-3 ore

Spune-ne parerea ta