Lasagne cu ciuperci

Tot din ciclul „sa facem cald in casa si sa inebunim vecinii“ face parte si aceasta lasagne. La asta se mai adauga si faptul ca aveam prin frigider niste ciuperci, branzeturi si alte mici chestii care se cereau folosite. Peste toate astea, am vrut cu orice pret sa scap de foile de lasagne  pe care le aveam cumparate de ceva vreme, pentru ca data viitoare sa fiu nevoit sa fac unele in casa.
 
Ingrediente:
foi de lasagne
1 ceapa
500 g ciuperci de care vreti voi (eu am avut champignon)
jumatate de ardei gras rosu
mozzarella, parmezan, cascaval cat vreti voi
sos bechamel
50 g unt
2 linguri ulei
 
Ceapa si ardeiul se taia julien si se pun la calit impreuna cu ciupercile feliate, pentru vreo 5 minute. 
 
Se prepara un sos bechamel:
Punem 300 de ml de lapte la fiert. Adăugăm sare și puțin piper după gust. Separat amestecam cu un tel 100 ml lapte si faina.  Cand laptele incepe sa fiarba, turnam crema obtinuta si amestecam cu telul. Fierbem la foc mic 25 de minute si amestecam in continu cu un tel, pana cand compozitia se ingroasa. Cantitatea de făină poate varia în funcție de cât de fluid îl vrem. La final, adăugăm un cubuleț de unt (cam 1 lingură) și omogenizăm cu telul. )
 
Se unge o tava cu unt. Se aseaza un strat de foi (nefierte). Peste ele asezam uniform jumatate din compozitia cu ciuperci. Se rade cascaval, se pun bucati de mozzarella si se presara parmezan ras. Peste toate astea se toarna o treime din sosul bechamel. Se pune din nou un strat de foi de lasagne. Urmeaza cealalta jumatate din compozitia cu ciuperci  si repetam toata distractia cu branzeturi si sos bechamel. La final adaugam ultimul strat de foi de lasagne, turnam bechamelul ramas, radem cascaval, parmezan si mozzarella. Mai punem si cateva bucatele de unt si dam la cuptorul incins la foc mic, pentru aproximativ 30 minute.
Se serveste fierbinte, cu multa smantana deasupra.
 
Pofta buna!
 
 
 
 
 

9 Comments

  1. Pegasuslegend

    really looks awesome!~ havent seen you around in a long time glad your back!

  2. Arata nemaipomenit de bine!!!!!
    Mi-ai facut pofta de lasagne…mmmm!!!!

    Sa ai o saptamana frumoasa!!!

  3. bucatarmaniac

    Pegasuslegent, thank you! I haven`t had much time, but I`m trying! :))

  4. bucatarmaniac

    Judy, multumesc mult! :))

  5. bucatarmaniac

    Medifast Coupon Code , thank you!

  6. A very nice looking mushroom lasagna, thanks for your post today, look forward to trying.

  7. The Mom Chef

    This looks fantastic. I love mushrooms and would very much enjoy this lasagna. Thank you for providing the recipe.

  8. multam fain ptr link…m-ai salvat de la atata munca,pana vine mosu' cu masina de paste ma descurc asa. Iti spun cum mi-au iesit.

  9. E clar ca am trecut-o in fruntea listei de facut cat de curand. Daca fac foi in casa, proaspete, cu masina de paste, trebuie sa le las se usuce putin? Sau nu ai incercat tu insuti inca? Arata minunat, sper ca ai retinut?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*