Prajitura de ciocolata cu sos de ciocolata si migdale

prajitura cu ciocolata,sos de ciocolata,brownie,negresa,migdale,fulgi de migdale Ce bine ca s-a mai racorit afara si putem face prajituri in voie, fara sa facem soc termic!!!! N-am mai facut prajituri, de ceva vreme, si asta a fost prima alegere a Mayei pentru toamna asta. Nu pot sa va povestesc cat e de buna… Daca va place ciocolata… musai s-o incercati!!!! Este un fel de brownie, dar are si praf de copt si este mult mai usoara si mai fina.  Si pe deasupra este si super-usor de facut si nu necesita cunostinte de cofetar.

Ingrediente:

pentru blat

250g faina

370 g zahar

1 plic de praf de copt

3 oua

250 ml lapte

250 ml ulei

1 budinca de ciocolata

50 g cacao

putina zeama de lamaie pentru stins praful de copt

pentru sos

150 ml lapte

100 g  ciocolata amaruie

1 lingura cacao

2 linguri de zahar sau dupa gust

Fulgi de migdale sau migdale maruntite pentru decor

Modul de preparare este cum nu se poate mai usor,si am sa vi-l explic imediat, dar prima data vreau sa vorbim putin despre praful de copt. Nu vreau sa fac nici reclama si nici antireclama, dar nu-mi place sa folosesc o anume marca foarte celebra pe la noi, Dr. O…. asta pentru ca daca pui plicul intreg, prajitura va avea un gust intepator si putin iute, iar daca pui mai putin nu creste suficient.

Am tot testat si am ajuns la concluzia ca cel mai bun este, sau ma rog, cel care mi s-a potrivit mie, praful de copt Cosmin. Asa ca daca vedeti in retetele mele ca trebuie sa puneti 1 plic de praf de copt, inseamna ca am pus praf de copt Cosmin. Pentru altele nu garantez gustul prajiturii.

De asemenea, am mai folosit o marca germana care se gaseste prin Arad, produs si ambalat in Germania, dar din care pun doar un varf de cutit, in loc de un plic. Bun, Acum ca am lamurit problema asta, sa va povestesc despre prajitura:

Intr-un bol pentru mixer punem toate ingredientele pentru blat, inclusiv praful de copt stins cu putina zeama de lamaie, sau putin otet. Mixati bine, la viteza maxima, pana compozitia se omogenizeaza. Turnati intr-o tava unsa cu ulei si tapetata/ pudrata cu faina (eu am folosit o tava rotunda cu diametrul de 28 cm). Dati la cuptorul incalzit in prealabil, la foc mic. 

Dupa vre-o 15 minute verificati prajitura si intoarceti tava, ca sa se coaca uniform. Eu am tinut-o la cuptor vre-o 30 de minute, dar asta depinde de cuptorul fiecaruia. Este gata cand nu se mai misca ca o gelatina daca o scuturati si se crapa putin la mijloc.

O scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca putin. Eu am mutat-o in alta tava, pentru ca nu imi place sa tai cu cutitul in tavile, tigaile sau oalele de teflon. In timp ce prajitura este la cuptor, pregatim sosul, care si el, se prepara cum nu se poate mai simplu.

Puneti pe foc mic, oala cu lapte. adaugati ciocolata, cacao si zaharul si amestecati pana se topesc toate si se omogenizeaza. Daca este nevoie, mai adaugati putin lapte. Nu trebuie sa preparati sosul pe aburi, daca amestecati in el tot timpul. La  final il turnati peste prajitura. Ornati cu fulgi de migdale sau cu migdale maruntite. Se pot inlocui cu nuca, alune sau ce vreti voi. Imi aduc aminte ca de cateva ori am pus deasupra, inainte sa torn sosul si niste visine. A iesit immmmmmmmm! Super!

Pofta buna!

prajitura cu ciocolata,sos de ciocolata,brownie,negresa,migdale,fulgi de migdale

prajitura cu ciocolata,sos de ciocolata,brownie,negresa,migdale,fulgi de migdale

prajitura cu ciocolata,sos de ciocolata,brownie,negresa,migdale,fulgi de migdale

prajitura cu ciocolata,sos de ciocolata,brownie,negresa,migdale,fulgi de migdale prajitura cu ciocolata,sos de ciocolata,brownie,negresa,migdale,fulgi de migdale

26 Comments

  1. Wow! Cat de criminal arata !!!
    Simt cum se depun caloriile numai uitandu-ma dar ti-as confisca fara drept de apel tava aia.
    Pus semn la reteta, e musai sa o incerc si eu.

  2. jana@cherryteacakes.com

    foarte frumos!

  3. Kryss Loves Cooking

    arata delicios……………

  4. This looks out of control rich and delicious!!

  5. Vai de mine, ce e asta!!? Am sters-o…

  6. exact asa face mama, dar sub forma de chec :D. de-li-cios!

  7. bucatarmaniac

    Lala, multumesc. Spor la prajiturit si pofta buna! Si un an scolar frumos (gradi dupa caz) piticilor tai! :))

  8. bucatarmaniac

    Jana, multumesc! 🙂

  9. bucatarmaniac

    Kryss, multumesc! :))

  10. bucatarmaniac

    Evan, thank you :)) !

  11. bucatarmaniac

    Draw for Joy, :)))))))))!

  12. bucatarmaniac

    Zazuza, bun de tot! Multumesc! :)))

  13. bucatarmaniac

    Corina alina, spor la treaba si sa-mi spui daca ti-a placut. Sigur c-o sa iasa mai pufoasa daca faci asa. Multumesc mult! :)))

  14. Corina Alina

    Acum ma apuc si eu de 'nebunia' asta! Eu am sa separ oualele si albusurile, am sa le bat cu zaharul…asa am eu in cap, ca daca fac asta ii ma da un plus de 'pufosenie' :)…Oricum arata trasneeet!

  15. Corina Alina

    A iesit un Maniac Choco Cake (asa am botezat-o :)) ) de nota 10+… Desi nu am talent la foto am sa incerc sa fac o poza cu "dulcea" dovada..:))

  16. miclescumirela

    Minunata ,nu pot sa cred ca arata asa de plangi langa monitooooooor.supeeer

  17. bucatarmaniac

    Corina Alina:)) multumesc!

  18. bucatarmaniac

    Miclescumirela, multumesc mult!

  19. Gata….am furat reteta !
    M-ai convins si am sa o fac si eu…..
    Multumesc !

  20. bucatarmaniac

    Sidy, sper sa-ti placa! Spor la prajiturit!

  21. E 'criminala' rau de tot ! Doamne..ce-as mai savura o bucata !

  22. seamana cu negresa, nu?

  23. Uh cat e de buna prajitura asta… Ma bucur mult de site-ul asta 🙂 Multumim! Dana

  24. buna, sunt Elena:). reteta e pe gustul meu, adica simpla si rapid de facut(n.am mai facut praji de ani de zile). tocmai am terminat prajitura si este eeeeexcelenta. ca si glazura n-am avut decat nuca, pe care am prajit-o un pic si apoi am zdrobit-o, dar are gust bun. tare-ti multumesc de reteta:)

  25. Il tuo blog é fantastico, poi non parliamone delle ricette che sono davvero una meraviglia; ti viene acquolina in bocca solo a vedere le foto. Comunque mi piacciono molto le fotografie perché sono PERFETTE��

  26. arata colosal! cum trebuie sa fie blatul si sosul cand se combina? blatul rece si sosul cald sau invers sa nu conteaza? multumesc 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*