Brownie / Negresa

brownie,reteta,negresa,negresa cu nuci,reteta originala negresa
Asadar, povestea prajiturii pe care o vedeti in imagini, a inceput intr-o seara, pe la ora 21, cand brusc ni s-a facut pofta la toti de ceva bun si cu ciocolata. Am vut sa incercam ceva nou si evident ca am dat un search pe net. Nu stiam daca am toate ingredientele, dar am dat un search prin dulapuri si frigider si pana la urma am strans de toate, inlocuite cu  altceva pe alocuri. Mi-a placut reteta, pentru ca contine o cantitate „industriala” de ciocolata si nu mi-am inchipuit ca poate fi altfel decat delicioasa. Am avut dreptate si am s-o mai fac si altadata. Nu am facut prajitura singur ci cimpreuna cu Maya si Diana. Fiecare a contribuit cu cate ceva, si pe langa faptul ca ne-am ales cu un desert excelent, ne-am si distrat de minune. Am reusit sa adunam 400 de g de ciocolata, jumatate amaruie, jumatate cu lapte.

Ingrediente:
400 g de ciocolata amaruie (eu am pus 200 g de ciocolata amaruie si 200 de g ciocolata cu lapte)
200 g de nuci taiate bucati mari (eu am pus 90 g de nuci si restul samburi de migdale)
150 de g de faina
20 g de cacao
un praf de sare
2 linguri de cafea  ness
5 oua
250 g de zahar
1 cana de ulei (am folosit o cana de 200 ml)

300 de g de ciocolata se topesc pe baie de aburi. Nucile, cacao, faina, sarea,  ness-ul si 100 de g de ciocolata maruntita se amesteca intr-un castron.

Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul, cateva minute la viteza maxima, pana obtinem o crema consistenta. Se adauga uleiul, in timp ce mixam in continuare. Dupa ce se omogenizeaza, adaugam ciocolata topita, la inceput cate o lingura, mixand pana se omogenizeaza  (se adauga vre-o 2-3 linguri pentru a tempera ouale, apoi se adauga toata cantitatea).

In compozitia obtinuta, adaugam amestecul cu faina, si amestecam usor. Se toarna totul intr-o tava , pe hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru 25 de minute. Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Pofta buna!
brownie,reteta,negresa,negresa cu nuci,reteta originala negresa
brownie,reteta,negresa,negresa cu nuci,reteta originala negresa

brownie,reteta,negresa,negresa cu nuci,reteta originala negresa

22Comentarii

  1. Arata super de bine, imi place ca nu are unt sau margarina, nu am facut niciodata browni.
    Ce nu stiam este ca, browni tradus este negresa.
    Pe curand.

  2. Ma bucur ca ti-a placut reteta. Acum, daca ai prins incredere poate incerci si altele – vine sezonul rosiilor, sa incerci supa de rosii provencala de exemplu. 🙂

  3. Mie imi vin idei cu stafide in loc de migdale. Imi place gustul de migdale, doar ca nu-mi place sa le mestec – ciudat ca n-am problema asta cu nucile, dar la migdale… le prefer pasta… sau lichior.

    Ca veni vorba de lichior, ma mir ca nu stiu pe nimeni sa faca negrese alcoolice – mie mi se pare o idee foarte tare 😀 Bine, daca ar fi dupa mine, cam toate dulciurile ar trebui sa fie cu ceva lichior de fructe 🙂

  4. bucatarmaniac

    Daniela , multumesc!

  5. bucatarmaniac

    Brontozaurel, bune idei iti vin! :)))

  6. bucatarmaniac

    Lola, :)), sper sa am timp sa incerc tot ce vad si imi place de pe net :)))!

  7. Merge sa pun unt in loc de ulei? Multumesc

  8. bucatarmaniac

    Eu as zice ca da, dar n-am incercat.

  9. Brownie + cake? Where do I get me some of this? It looks so good!

  10. bucatarmaniac

    Kita, thank you!

  11. Este cea mai buna reteta de brownie pe care care am gasit-o pana acum.
    Eu am respectat reteta pas cu pas si a iesit foarte bine din prima, este foarte ciocolatoasa .

  12. Arata foarte bine. O intrebare: nu se pune praf de copt in faina?

  13. bucatarmaniac

    @Kit, ma bucr ca ti-a placut!

    @Anonim, nu, fara praf de copt!

  14. Buna, Hristos a Inviat!
    Am facut aceasta prajitura de Paste si am avut un mare succes cu ea!
    Cred ca am folosit o tava mai mare si nu a iesit asa inalta, dar e perfecta! Merci.

  15. Nu e prea multa ciocolata? vroiam sa incerc si eu reteta dar parca aproape de jum de kg de ciocolata e putin cam mult….

  16. tocmai am incercat reteta si a iesit foarte buna 😀 multumesc mult

  17. bucatarmaniac

    la 160 si verifica din cand in cand. 🙂 Spor! 230 e foarte mult

  18. In reteta scrie ca trebuie sa stea 25 de minute la foc mic, cuptorul meu poate incalzii pana la o temperatura de 230 grade. La cat sa il las?

  19. Buna ziua. Mai intai, vreau sa zic ca atat aceasta reteta cat si cea pentru chec cu ciocolata au fost exceptionale, si doresc sa va multumesc pt protitudinea cu care mi-ati raspuns la intrebari. Acum as avea o alta intrebare. In reteta scrie ca trebuie 5 oua. Presupun ca trebuie sa separ albusul de galbenus. Dupa si daca fac asta, ce fac cu albusul? Il arunc? Sau il amestec pana devine un fel de spuma si apoi il adaug intr-un anumit moment al retetei? Sunt sigur ca o astlfe de intrebare e simpla si probabil ca mai toata lumea stie raspunsul chiar daca nu e scris in cel mai mare detaliu, dar fiind un ''bucatar'' incepator, totul este foarte nou. Multumesc anticipat.

    • bucatarmaniac

      Multumesc pentru aprecieri si ma bucur ca v-au placut retetele. ouale se adauga intregi. Mentionez intotdeauna daca se separa sau se bate spuma. Imi place ca retetele sa fie cat se poate de clare si incerc sa le explic exact asa cum le prepar, pentru ca oricine sa le poata gati. Deci, la orice reteta de pe blog, se face exact asa cum scrie 🙂 Spor la gatit si pofta buna!

  20. este cea mai buna negresa pe care am incecat-o vreodata. se repeta cam la fiecare 2 saptamani. multumim pentru reteta!

  21. am incercat si eu reteta aceasta, a iesit fenomenala.Va multumesc din suflet!!!

Spune-ne parerea ta