02 aprilie 2010

Sunca fiarta

reteta sunca afumata,reteta sunca fiarta

Am sa profit de aceasta ocazie ca sa va urez tuturor Paste fericit, multa fericire si sanatate alaturi de cei dragi.


Poate ca am sa va dezamagesc, dar anul acesta nu voi gati miel de Paste pentru ca Mayei ii este foarte mila si nu va vrea sa manance. Nici drob nu gatesc pentru ca nu mancam organe de miel. Vom pastra insa traditia din familie si vom pune pe masa, alaturi de ouale rosii, casul dulce si legumele de primavara, sunca fiarta.
Acesta este micul dejun traditional pe care il servim noi in fiecare an, in prima dimineata de Paste. Se intampla de multe ori ca micul dejun sa il luam chiar imediat dupa ora 24.:))))

Ingrediente:
sunca afumata
apa

Nu va recomand sa cumparati sunca afumata artificial, pentru ca nu va mai avea gust de afumatura dupa fierbere si nici consistenta pe care ar trebui sa o aiba. Nu mai vorbesc de chimicalele pe care le contine ca sa aiba gust si miros de afumatura.  Cel mai bine este sa faceti rost, daca puteti, de sunca afumata taraneasca, preparata in gospodarie.


De obicei, aceasta sunca este foarte sarata, asa ca este bine inainte de fierbere sa o tineti 2-3 ore in apa rece, ba chiar sa schimabti aceasta apa de cateva ori. Mie imi place sa fierb sunca simplu, fara nici un condiment, dar puteti adauga boabe de piper, ienibahar sau frunze de dafin in apa de fiert. Daca doriti ca fierberea sa dureze mai putin, puteti taia sunca in cateva bucati. daca nu, o puteti lasa intreaga.


Cum spunea, mie imi place sa o fierb simplu, fara nici un condiment. O pun pur si simplu intr-o oala cu apa cat sa o acopere bine, si o dau la foc mic, cu capacul pe o parte, pentru cel putin 2- 3 ore. Se mai poate adauga apa, in timpul fierberii, daca se evapora. Nu va temeti, carnea nu se va intari. Timpul de fiert depinde de cat de mari sunt bucatile de sunca si de cat de tanar a fost raposatul porc. Este gata atunci cand carnea este moale.

Pofta buna!


reteta sunca afumata,reteta sunca fiarta sunca fiarta

reteta sunca afumata,reteta sunca fiarta

28 de comentarii:

  1. oh cum arata, de mare senzatie, parca-i simt textura si gustul mestecand-o :).
    Sarbatori Fericite va doresc!

    RăspundeţiȘtergere
  2. Nu conteaza atat de mult ce pui pe masa, cat conteaza atmosfera si intelegerea din familie;;)!!!
    Eu nu pap carne de porc, insa pot complimenta bucatarul pentru micul dejun sanatos;;)..

    Un Paste Fericit si toate cele bune!!!

    RăspundeţiȘtergere
  3. Acesta este meniul nostru preferat de Paste. Maya are dreptate si mie mi-e mila de mielut, asa ca preferam porcul. Sa aveti un Paste fericit, cu lumina in casa si pe masa.

    RăspundeţiȘtergere
  4. ce bine arata, a o pofta maxima!

    Paste Fericit!

    RăspundeţiȘtergere
  5. Un Paste fericit! Ce bunatati ai pregatit! Numai bucurii si ganduri bune pentru aceste sarbatori.

    RăspundeţiȘtergere
  6. Paste fericit alaturi de cei dragi!

    RăspundeţiȘtergere
  7. Sfintele Sarbatori Pascale sa iti aduca pace in suflet, iubire in inimi, bucurie in casa si bunastare pe masa!

    RăspundeţiȘtergere
  8. Hristos a Inviat!
    Un PASTE FERICIT alaturi de cei dragi!

    RăspundeţiȘtergere
  9. Ah, ce dor imi e de o sunculita fiarta, cu oua si ceapa verde. Nu e corect sa postezi asa ceva cand unii nu au de unde sa isi procure :)) Numai bine!

    RăspundeţiȘtergere
  10. Hristos a Inviat! O saptamana frumoasa iti doresc!

    RăspundeţiȘtergere
  11. Miha, multumesc tare mult, si eu iti doresc la fel!

    RăspundeţiȘtergere
  12. Ghiocel07, multumesc mult, si tie la fel!

    RăspundeţiȘtergere
  13. Diamond, multumesc! Si eu iti doresc la fel!

    RăspundeţiȘtergere
  14. danna, adevarat a`nviat! Multumesc la fel!

    RăspundeţiȘtergere
  15. Mihaela, adevarat a`nviat! Multumesc la fel!

    RăspundeţiȘtergere
  16. asta-i soanca nu sunca :)))

    am dreptate?

    felicitari pt blog!

    RăspundeţiȘtergere
  17. Inot in saliva...acum trebuie sa mai cheltui niste bani. Este intr-un mare fel!
    Un Paste Fericit!

    RăspundeţiȘtergere
  18. chiar daca avem ferma de oi ,preferam porcul.facem de miel numai pt musafiri.e buna reteta dar nu strica cateva condimente.

    RăspundeţiȘtergere
  19. chiar daca avem ferma de oi ,preferam porcul.facem de miel numai pt musafiri.e buna reteta dar nu strica cateva condimente.

    RăspundeţiȘtergere
  20. Si la mine in familie bfierbem sunca de Paste dar eu mai pun si cirnati de casa si nu pun nici un fel de condiment si in zeama aceia fierb si oua inpreuna nu lipseste de pe masa mea !!

    RăspundeţiȘtergere

Comentariile anonime, tendentioase sau care contin un limbaj neadecvat vor fi moderate.

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumim!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...