Ceafa de porc la gratar

ceafa la gratar,ceafa in sange,ceafa mediu prajita,ceafa bine prajita
Declar deschis oficial sezonul gratarelor in aer liber!!! profesionale, improvizate, pe carbuni, lemne sau alt combustibil, n-are importanta. Afara sa fie! Sa miroase peste tot a fum si a carne gratarita!!

Am tras o mica plimbare pe la tara in week-end-ul asta, cu niste prieteni.  Am improvizat un gratar, si am pregatit niste minunatii gustoase… genul de mancare pe care-l mananci cu mana si apoi iti lingi degetele. Am stat la aer curat, la iarba verde, ne-am plimbat prin padure, printre copaci infloritii…. a fost odihnitor si obositor in acelasi timp! Ceea ce va doresc si voua!
Ingrediente:
ceafa de porc
sare grunjoasa

Ceafa se taie in bucati de 1- 1,5 cm grosime. Se sareaza cu sare gruinjoasa. Nu am batut-o. Credeti-ma nu mai are nevoie de nici un alt condiment. Le-am pus pe gratarul bine incins, pe jar. Gratarul trebuie uns in prealabil cu niste slanina.

Cu cat ceafa este mai grasa, cu atat va fi mai savuroasa. Grasimea se va topi si va curge in foc, dar va ajuta carnea sa raman suculenta.

Am gatit bucatile de carne diferit, de la „in sange“, pana la mediu si foarte bine prajit, dupa preferintele fiecaruia. Cu cat carnea este mai moale la atingere (cand o apasati cu degetul sau furculita), cu atat este mai putin prajita. Nu as putea sa va spun un anumit timp de coacere, pentru ca acesta poate diferi in functie de intensitatea caldurii, de cat de aproape este gratarul de jar etc….

pofta buna!
ceafa la gratar,ceafa in sange,ceafa mediu prajita,ceafa bine prajita

10 Comments

  1. de acord cu tine apropo de gratar si de cum ar trebui sa mananci la gratar. arata delicos!

  2. Gospodina de Criza

    Domnuu…aveti mila de vizitatorii matinali!

  3. Arata imbietorrrr gratarele tale,cred ca vom merge si noi astazi sa facem,ca ne-ai facut tare pofta,,,,
    O zi frumoasa!

  4. Eu oficial iti spun ca iti deschid blogul doar daca in prealabil am mancat bine :)))
    Arata minunat!

  5. bucatarmaniac

    Anca, multumesc!

  6. bucatarmaniac

    Gospodina, scuze 😛 :)))))!

  7. bucatarmaniac

    Mirela, multumesc! Pofta buna!

  8. bucatarmaniac

    Lala, multumesc :))))!

  9. Cristian Luca

    Super ! multumesc de pontul cu ceafa cu grasime. Eu in mod gresit o alegeam pe aia cu mai putina grasime. Good to know!

  10. arata super si este ce-a mai buna ceafa de porc la gratar…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*