25 august 2009

Zacusca cu peste

Fish lutenitsa

Photobucket

Trebuie sa va marturisesc ca nu am preparat niciodata aceasta reteta, ci mi-a fost daruita spre degustare si fotografiere de catre vecina mea, Claudia, vecina de care vom mai pomeni pentru ca are multe multe retete super- gustoase.

Mi-a dat si reteta sa v-o prezint asa ca v-o explic si eu voua asa cum mi-a explicat-o ea mie.

Pot sa va spun, mai intai ca am gustat-o si e excelenta. Seamana foarte bine cu reteta mea de conserva de peste, la modul de preparare. Daca doriti sa vedeti reteta mea de zacusca clasica o gasiti aici.

Ingrediente:
3 kg peste (reteta e pentru crap dar se poate folosi cam orice peste mic va cade in mana)
1 kg gogosari
1 kg morcovi
1 litru ulei
200 ml otet
12 cepe mari
600 ml. apa
sare, piper
4-5 foi de dafin

Prima si prima data curatati si spalati pestele foarte bine. Pesti trebuie sa fie mici pentru ca oasele sa se fiarba usor. Morcovii se curata si se taie rondele. Ceapa si gogosarul se taie julien. Aveti nevoie si de o cucta (oala sub presiune). Asezati ingredientele in vas pe straturi incepand cu ceapa, pestele, morcovii, gogosarul si tot asa pana nu mai aveti loc. Printre straturi presarati cu sare, piper si strecurati cate o frunza de dafin.
Amestecati bine lichidele (ma rog, cat de bine o sa puteti amesteca uleiul cu apa :)) si le turnati deasupra.

Lasati la fiert aproximativ 5 ore. Daca o faceti la cuptor, in oala normala, dureaza mai mult (aprox. 7-8 ore si va trebui sa amestecati ocazional si sa mai adaugati apa).

In final pestele se va fierbe atat de bine, incat se va putea manca cu tot cu oase.

Pofta buna!



Photobucket

Photobucket

8 comentarii:

  1. I wish I had a nice neighbour like Claudia!

    RăspundeţiȘtergere
  2. Oh...lovely and look delicious, I want to try some..

    RăspundeţiȘtergere
  3. Tan.wiratchada, I wish I can send you via e-mail! :P

    RăspundeţiȘtergere
  4. Eşti de fină meserie! Mulţam fain pentru ideea cu conserva de peşte. :)

    RăspundeţiȘtergere
  5. Cand am vazut "5 ore" mi-am revenit.Eu uit mereu apa de la ceai pe foc pana scade de tot si gaureste ibricul.
    Am mancat o singura data zacusca de peste in delta. A fost atat de buna, ca mi-am dat seama pe loc ca eu nu as reusi sa fac asa ceva niciodata.

    RăspundeţiȘtergere
  6. Drawforjoy,nu-i mare filosofie si in cucta nu trebuie sa amesteci. Sigur iti va iesi daca incerci. Totul e sa ai chef :P.

    RăspundeţiȘtergere

Comentariile anonime, tendentioase sau care contin un limbaj neadecvat vor fi moderate.

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumim!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...