10 iulie 2009

Langos

Langos ca la langoserie :P

Photobucket

Am descoperit din intamplare aceasta reteta, desi de multe ori m-am gandit oare cum fac cei de la langoserie langosul asa de bun.

Si, zilele trecute, cand faceam pizza, si asteptam sa dospeasca aluatul, mi-a venit brusc ideea, pe un fond de senzatie de foame acuta. M-am uitat la aluat, m-am uitat la o tigaie pe care o aveam intamplator la indemana, si la branza telemea pe care tocmai o scosesem din frigider... si m-am gandit: ce-ar fi sa fac langos... Asa ca am rupt o bucatica din aluatul de pizza, am aruncat rapid niste ulei in tigaie si l-am pus la foc, am ras niste branza telemea, putin sarata si am mai aruncat peste ea si niste marar tocat marunt, ca altfel nu se putea!

Am intins aluatul cu degetele pe masa unsa cu putin ulei cat de subtire am putut, am pus branza, l-am impaturat bine sa nu cumva sa scape branza din el si l-am pus in uleiul care deja sfaraia.

Si ... ati ghicit... m-am ales cu langos a la langoserie! A fost asa de bun, incat portia de pizza s-a injumatatit!

Parca totusi i-a lipsit gustul de ulei prea ars si prea folosit si poate putin ranced de la langoserie...

sa trecem la lucruri mai serioase:

Ingrediente:
Pentru aluat 500 gr. faina, 5 grame (jumatate de plic) drojdie uscata, 2 lingurite sare, 1 lingurita zahar, apa calduta, putin ulei.

Pentru umplutura: branza cu marar, sau branza simpla, cascaval, branza amestecata cu smantana, ciuperci, putin sotate in prealabil, sunca presata, mujdei de usturoi, dulceata sau orice altceva va mai trece prin cap...

Aluatul: Drojdia se amesteca cu putina apa calduta si se lasa 10 minute. Dupa aceea, se amesteca cu faina, sarea si zaharul, uleiul (2-3 linguri) si cu apa calduta cate putin pana obtinem un aluat potrivit, care nu se mai lipeste de maini. Se lasa la dospit intr-un vas uns cu ulei (30-45 de minute).

Umplutura ramane la latitudinea fiecaruia!
Pofta buna!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

24 de comentarii:

  1. Hmmmm,ce mi-ai facut,salivez in fata calculatorului,:))...super arata langosii astia...retinut reteta,trebuie sa fac si eu ca mi-ai facut o pofta,:))
    Felicitari!

    RăspundeţiȘtergere
  2. Minunat! Abia astept sa incerc reteta aceasta! Sper sa nu mor de pofta intre timp!

    RăspundeţiȘtergere
  3. Trebuie sa o incerc neaparat, arata demential, te astept cu noi premii pe blogul meu.

    RăspundeţiȘtergere
  4. Arata atat de bine ca imi vine sa dau naibii dieta si sa ma ascund in bucatarie si niste langosi :))

    RăspundeţiȘtergere
  5. Doamne ce pofta mi-ai facut .... cat de bun trebuie sa fie .... yam yam ... salivez !

    RăspundeţiȘtergere
  6. Ai ai ai, de cand caut o reteta care sa semene cu originalul. Si daca tot am ajuns aici, sa-mi zic si eu oful. Caut retete de chestii bune bune mancate in ardeal. In afara de langosi, ma mai intereseaza placinta cu cartofi (care se poate face si cu branza si marar), prajita in tigaie, de bab gulyas am zis la alt post, somloi galuska, vargabeles si cam atat imi amintesc acuma.

    Rox

    RăspundeţiȘtergere
  7. Buna. Dupa ce am vazut reteta ta cu imagini explicite, mi-am luat inima in dinti si am incercat-o si eu. Vreau sa iti spun ca e minunata. Am facut-o cu umplutura de branza de vaci dulce iar sotul meu s-a suparat ca l-am tinut 9 ani de casnicie si nu i-am facut o asemenea bunatate :)). Multumesc mult!

    RăspundeţiȘtergere
  8. Knelli, sa va fie de bine! Ma bucur ca v-a placut ! Si eu am descoperit reteta din intamplare.

    RăspundeţiȘtergere
  9. chiar acum am tirimiso pe nevastamea in bucatarie, abia astept sa vad daca o reuseste.. ia spune ca o face maine, dar eu nu mai pot astepta pana maine, si o face acuma. mai tarziu va spun caum a fost. Cornel si paula din Zürich

    RăspundeţiȘtergere
  10. Cornel si Paula, :)))))))) va doresc pofta buna!!! :)))))

    RăspundeţiȘtergere
  11. Umplute nu am facut niciodata. In zona noastra, se numesc scovergi si se mananca pudrate cu zahar, cu miere sau gem.
    M-ai facut curioasa si o sa incerc sa le fac dupa reteta ta!

    RăspundeţiȘtergere
  12. Alexandrina, si pe la noi este o reteta dulce. Asta e reteta ungureasca. Merge sa le faci si simple si sa le ungi deasupra cu ce vrei tu. De la gemuri sau ciocolata la mujdei de usturoi!

    RăspundeţiȘtergere
  13. Un adevarat artist;descrierea retetelor si fotografiile imi plac lanebunie.

    RăspundeţiȘtergere
  14. Am incercat zilele trecute. Foarte bune! Si as mai adauga ceapa verde taiata rondele

    RăspundeţiȘtergere
  15. Acum am terminat de mancat, au iesit excelent!

    RăspundeţiȘtergere
  16. f bune imi plac la nebunie.am sa fac si eu

    RăspundeţiȘtergere
  17. Nu am mai mancat langos de cand eram studenta, adica de vreo 11 ani :)
    Ieri am preparat pizza, insa abia azi am gasit reteta ta.
    Revin cu impresii dupa ce execut langos-ul ;)
    Multumesc pentru retetele tale minunate.

    RăspundeţiȘtergere
  18. Langosi executati, mancati, ba chiar si postati pe blog! Deliciosi! Multumesc inca o data pentru reteta minunata!

    RăspundeţiȘtergere
  19. Ft bine arata si cred ca sunt si ft gustosi...in zece minute ma pregatesc sa i fac si eu...felicitari!!!

    RăspundeţiȘtergere
  20. Aooooooooooleu, imi lasa gura apa.

    RăspundeţiȘtergere
  21. Absolut minunati! Mi au iesit f bine si i am mancat imediat! O sa mai incerc si alte retete.

    RăspundeţiȘtergere
  22. o intrebare! se poate face cu aluat cumparat,gata? aluat de pizza ?
    ca nu prea ma pricep sa fac aluat!

    RăspundeţiȘtergere
  23. or fi buni, nu zic....dar din aluatul de pizza nu poti face un langos foarte foarte foarte bun. unul din secretele unui langos demential este aluatul foarte hidratat. si la asta ma refer ex: 100gr faina si 70gr lichid. e un aluat dificil pe care trebuie sa-l lucrezi in mod diferit.

    RăspundeţiȘtergere

Comentariile anonime, tendentioase sau care contin un limbaj neadecvat vor fi moderate.

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumim!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...