Pizza

pizza12

Ingrediente:
Pentru aluat 500 gr. faina, 5 grame (jumatate de plic) drojdie uscata, 2 lingurite sare,1 lingurita zahar, apa calduta, putin ulei.
Pentru umplutura: mozzarella, ciuperci proaspete, sunca presata, porumb dulce fiert, masline, ulei de masline, rosii, ardei, sare, piper, oregano. (si orice altceva aveti pofta)

Aluatul: Drojdia se amesteca cu putina apa calduta si se lasa 10 minute. Dupa aceea, se amesteca cu faina, sarea si zaharul, uleiul (2-3 linguri) si cu apa calduta cate putin pana obtinem un aluat potrivit, care nu se mai lipeste de maini. Se lasa la dospit intr-un vas uns cu ulei (30-45 de minute).

Dupa ce a crescut, il impartim in 4 parti (asa se potriveste la tava mea de pizza) si intindem fiecare bucata cat mai subtire pe masa de lucru, unsa in prealabil cu ulei. (rezulta 4 pizza). Noua ne place pizza cu aluatul cat mai subtire. Fiecare poate sa intinda aluatul de grosimea dorita, dar atentie, la copt va creste.

Dupa ce asezam aluatul in tava (daca nu e teflonata, vom unge tava cu ulei), punem ingredientele pentru umplutura: 1-2 rosii le decojim si le pasiram cu blenderul, apoi cu pasta obtinuta, ungem blatul. Urmeaza mozzarela rupta sau taiata in bucati mici (in lipsa se poate folosi cascaval sau/si branza telemea), apoi sunca, apoi ciupercile curatate si taiate feliute subtiri, apoi restul ingredientelor. Deasupra se mai poate pune mozzarella si rosii taite felii subtiri. Se asezoneaza cu sare, piper si oregano. Se stropeste cu putin ulei de masline.

Asta e varianta mea, dar umplutura se poate face dupa bunul plac al fiecaruia. Daca doriti sa folositi carne tocata sau orice fel de alta carne ea va trebui gatita in prealabil.

Se da la cuptor la foc mediu aprox. 15-20 minute in functie de cuptorul fiecaruia. La final, marginile blatului se vor rumeni si se vor desprinde de tava.

Serveste calda, dar poate la fel de bine sa fie consumata si rece.

Pofta buna!

pizza6

22 Comments

  1. This pizza has all the toppings I like. Fantastic!

  2. super aluatul tau, il voi face 🙂

  3. Foarte interesanta pizza ta, arata superb.

  4. c bine arata aluatul ala…doamnnee:)))…cand ai ti p te asteapta un joc provocare la mine!

  5. Nu, nu e piţa! E sculptură comestibilă, e tablou multitopping, numa' piţa nu e! Mamăăă, muşc din monitor, fi-ţi-ar pozele să-ţi fie! :)))

  6. Toti predecesorii mei au dreptate!

  7. Nice yummy pizza…Voila!

  8. That cheese, that crust it's soo rich! Great looking Pie!

  9. bucatarmaniac

    KennyT, thank you!

  10. bucatarmaniac

    Ninia multumesc si succes!

  11. bucatarmaniac

    Vicky, multumesc!

  12. bucatarmaniac

    Antzu', multumesc!

  13. bucatarmaniac

    Neliniştitule, multumesc mult de tot :)))!

  14. bucatarmaniac

    MONONOKE, multumesc!

  15. bucatarmaniac

    Jean, thank you!!

  16. bucatarmaniac

    Chef Fresco, thank you very much!

  17. bucatarmaniac

    Blatul e crocant numai pe margine. Sub umplutura e moale.Daca pui o umplutura mai suculenta, se va imbiba in blat si nu recomand pentru ca nu se va coace corect.

  18. Ca sa iasa baltul moale cum fac ?
    Mersi.

  19. Salut! Am incercat si eu sa fac pizza in seara asta,din pacate nu mi-a reusit:( Aluatul arata ok, l-am intins (f subtire), apoi am uns cu sos si am pus mozarella. Am lasat la cuptor in jur de 15 min. si dupa ce am scos (chestia aia ce trebuia sa fie o pizza) aluatul era f tare, parca mestecam guma:D.Unde am gresit?

  20. bucatarmaniac

    Nu pot sa-mi dau seama. Aluatul nu iese foarte moale, pentru ca este subtire si pe margine ar trebui sa fie chiar crocant. Insa nici ca guma n-ar trebui sa fie. Posibil sa fie de vina faina sau drojdia. Nu ma pot ronunta, numai daca vad. Imi pare rau ca nu ti-a iesit. Eu il folosesc tot timpul si nu am avut probleme.

    • ai un cuptor fantastic,arata delicios de bine , mie mi se intareste mereu aluatul iar deasupra ramane zemos si putin cam nefacut…

  21. Poate-i ajuta pe cei ce nu s-au familiarizat cu consistenta aluatului (ca e de pizza, de paine sau de cozonac) ca acesta trebuie sa fie la fel de moale la pipait precum lobul urechii. Suna putin caraghios dar in multe descrieri am intalnit cele spuse anterior. Pe mine una m-a ajutat la inceput, pana m-am dumirit ca faina poate intra mai multa sau mai putina fata de reteta, depinzand de firma/moara sau tipul ei, 650/000 etc.
    Succes!
    Pe de alta parte poate ai timp si detaliezi cateva din secretele unei pizza reusite: temperatura cuptorului, cu sau fara ulei in aluat, aluatul se intinde cu mana (stii tu, teoria glutenului…)sau cu sucitorul, etc, etc.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*