
Kofta este un preparat tradițional din bucătăria Orientului Mijlociu super aromat datorită condimentelor delicioase. De obicei, se prepară din carne de miel sau vită, dar această versiune cu pui este mai ușor de făcut și la fel de delicioasă.
Ingrediente
Pentru kofta de pui:
- 500 g carne tocată de pui
- 1 ceapă albă mică
- 2 căței de usturoi, pisați
- 3 linguri pesmet
- 1 linguriță chimion măcinat de la Cosmin
- 1 linguriță coriandru boabe de la Cosmin (zdrobit)
- ½ linguriță boia dulce de la Cosmin
- ½ linguriță oregano de la Cosmin
- 1 linguriță turmeric de la Cosmin
- ½ linguriță scorțișoară de la Cosmin
- ½ linguriță sare
- 2 linguri pătrunjel tocat
Pentru sosul de usturoi:
- 3-4 linguri iaurt grecesc
- O linguriță usturoi granulat Cosmin
- 1 linguriță suc de lămâie
- Sare și piper după gust
Pentru salată:
- 4-5 roșii cherry
- ½ castravete
- ½ ceapă roșie
- pătrunjel pentru decor
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 linguriță suc de lămâie
- Sare și piper după gust
Mod de preparare
- Într-un bol mare, amestecăm carnea de pui cu ceapa, pesmetul, usturoiul, condimentele de la Cosmin și pătrunjelul. Frământăm bine compoziția și lăsăm la frigider pentru 15-20 de minute.
- Formăm chiftele alungite pe frigărui sau chiar biluțe. Le prăjim într-o tigaie sau pe grătar, timp de 3-4 minute pe fiecare parte, până se rumenesc și sunt bine gătite în interior. Alternativ, se pot coace în cuptor la 200°C timp de 20-25 de minute.
- Amestecăm iaurtul cu usturoiul , sucul de lămâie, sarea și piperul.
- Tăiem roșiile, castravetele, ceapa și pătrunjelul și le punem într-un bol. Adăugăm suc de lămâie, sare, piper și ulei de măsline.
Găsește toate condimentele folosite în rețetă pe www.punegust.ro .
Gourmet!