
Tiramisu cu blat delicios din nucă de cocos și căpșuni e episodul 19 din seria #100Tiramisu! se prepară super ușor, dar e spectaculos de bun!
Ingrediente:
Pentru blatul de cocos:
- 250 g nucă de cocos
- 4 albușuri de ou
- 200 g zahăr
- Puțină sare
Pentru cremă:
- 500 g mascarpone Delaco
- 4 gălbenușuri
- 70 g zahăr vanilat pudră
- 200 g căpșuni
- 10-14 pișcoturi
- 100 ml cafea
Mod de preparare:
- Am bătut albușurile de ou cu puțină sare, apoi am adăugat treptat zahărul până am obținut o bezea tare. Am adăugat nuca de cocos și am amestecat ușor, de sus în jos.
- Am pus compoziția într-o tavă cu hârtie de copt (21cm x24 cm ) și am dat-o la cuptor la 160°C pentru 30 de minute. Apoi am lăsat-o să se răcească.
- Am mixat gălbenușurile cu zahărul vanilat pudră, apoi am adăugat mascarpone. Mie îmi place acesta de la Delaco.
Pentru cei care au o problemă cu gălbenușurile crude, acestea se pot bate pe baie de aburi, sau se pot elimina cu totul din rețetă.
- Am tăiat blatul de cocos de mărimea pișcoturilor. Am adăugat un strat de cremă și am presărat căpșuni tăiate.
- Deasupra, am pus pișcoturi înmuiate în cafea, din nou un strat de cremă, iar la final am pudrat cu cacao și am ornat cu felii de căpșuni.
Dacă vă mai rămân bucăți de blat de cocos și crema, puteți pregăti monoporții de tiramisu la pahar.
Follow pentru mai multe rețete de Tiramisu!