Am făcut cea mai bună fasole cu ciolan, fiartă încet, cremoasă și aromată! E o rețetă tradițională deja așa că nu putea să lipsească nici de pe masa noastră! E foarte ușor de făcut!
Ingrediente
- 700 g fasole
- 1 ceapă mare
- 1 kg ciolan afumat
- 3 morcovi
- 1 țelină mică
- 1/2 ardei roșu
- 3 liguri pastă de roșii
- 4 căței de usturoi
- 2 foi de dafin Cosmin
- 1 linguriță cimbru uscat Cosmin
- 1/2 linguriță tarhon uscat Cosmin
- Sare, piper după gust
- 2 linguri ulei
Mod de preparare
1. Am înmuiat fasolea în apă, cu o seară înainte. Am curățat și tăiat ceapa, morcovii, țelina și jumătate de ardei roșu. Am călit ceapa, apoi am adăugat restul legumelor și le-am gătit împreună pentru câteva minute.
2. Am pus ciolanul cu os și fasolea strecurată. Am acoperit totul cu apă (aproximativ 2 litri), apoi am pus două foi de dafin de la Cosmin! Știați că sunt super aromate, proaspete și selectate manual la Curtea de Argeș?
2. Am mai pus cimbru, tarhon, piper și usturoi apoi am lăsat totul să fiarbă la foc mic, aproximativ două ore și jumătate. Cu 10 minute înainte de final am adăugat și pasta de roșii. E gata când fasolea este moale iar legumele se transformă într-un sos cremos!
Găsiți toate condimentele pe www.pungust.ro !