Sarmale cu ciuperci

Am făcut sarmale cu ciuperci și au ieșit delicioase! Sunt ușor de preparat și sunt o alternativă sănătoasă sau de post la sarmalele tradiționale cu carne.

Ingrediente

  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi mari
  • 700 g ciuperci  champignon
  • 6-7 linguri orez
  • ½ legătură mărar proaspăt
  • ½ plic condiment pentru Sarmale Cosmin (sau după gust)
  • Puțin ulei
  • 2 linguri pastă de roșii (opțional)
  • Sare, piper după gust
  • O varză murată de mărime medie

Mod de preparare

1. Am tăiat mărunt ceapa și am dat morcovii pe răzătoare. Ciupercile le-am tăiat cubulețe.

2. Într-o tigaie mare am călit ceapa cu puțină sare, apoi am adăugat morcovii și ciupercile.

3. Când toată zeama lăsată de ciuperci s-a evaporat, am condimentat cu piper și am adăugat mărar și orez. Opțional, în compoziție se pot adăuga și 1-2 linguri de pastă de roșii.  La final am adăugat condiment pentru sarmale de la Cosmin. Are eticheta curată si conține doar ingrediente naturale.

4. Am împachetat sarmalele cu varză murată și le-am  aranjat în oală. Le-am acoperit cu apă și le-am lăsat la fiert, la foc mic, aproximativ 2 ore, sau până când varza este moale.

Miros extraordinar și sunt delicioase! Nici nu îți dai seama că nu au carne deloc.

Găsiți toate condimentele pe www.punegust.ro !

Poftă bună!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*