Pizza cu cartofi

Ad🍕Am încercat pentru prima dată o rețetă de pizza cu cartofi, rozmarin, Edelblu și cârnați și trebuie să vă spun că a fost delicioasă. Cu siguranță o vom mai repeta!

✅Ingrediente pentru o pizza:
🧀Pentru preferment:
125 g apă
125 g făină pentru pizza
1 liguriță drojdie uscată
1 linguriță miere

🧀Pentru aluatul de pizza
Prefermentul de mai devreme
50 g făină
½ linguriță drojdie
1 /2 linguriță sare

🧀Pentru topping
2 cartofi albi
100 g Edelblu @bergader_romania
50 g cârnați
50 g mozzarella rasă
Puțin rozmarin proaspăt
Puțin ulei de măsline

1️⃣Cu o zi înainte, am pregătit un preferment din 125 g apă în care am dizolvat mierea și am amestecat 125 g făină și o linguriță de drojdie uscată. L-am lăsat să dospească timp de o oră la temperatura camerei, apoi l-am acoperit cu capac și l-am dat la frigider până a doua zi (12-48 ore) când am început să pregătesc pizza.
2️⃣Am amestecat prefermentul cu 50 g de făină, ½ linguriță drojdie uscată și ½ linguriță sare. L-am lăsat 10 minute să se odihnească, apoi l-am întins și împăturit de câteva ori, până a devenit elastic și nelipicios. L-am lăsat la dospit timp de o oră la temperatura camerei.
3️⃣Pentru a obține felii foarte subțiri, am dat doi cartofi albi pe mandolină, apoi i-am lăsat și pe ei să stea timp de o oră în apă cu sare.
4️⃣După o oră, am încălzit cuptorul cu piatra de pizza înăuntru și am tăiat cubulețe un pachet de Edelblu de la Bergader. Am uscat cât mai bine feliile de cartofi, apoi le-am stropit cu ulei de măsline și am presărat deasupra rozamarin tocat mărunt.
5️⃣Am întins aluatul de pizza (pe o hârtie de copt), am presărat puțină mozzarella rasă, iar apoi am aranjat feliile subțiri de cartofi. Deasupra am presărat cubulețele de Edelblu și bucățele de cârnați.
6️⃣Am stropit totul cu ulei de măsline și am dat pizza la cuptor preîncălzit la 230°C pentru aproximativ 14 minute.
A fost delicioasă! Cu siguranță mai facem!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*