
Dacă vă plac ciorbele, atunci trebuie să încercați rețeta asta cu carne de vită și toate legumele de toamnă! E simplu de făcut!
Ingrediente:
- 1 kg carne de vită cu os
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 1 păstârnac
- 1 tijă țelină apio
- 1 gogoșar mic
- 1 bucată mică de varză
- leuștean și pătrunjel uscat Cosmin
- oțet sau borș după gust
- sare, piper
- puțin ulei
Mod de preparare
1. Am tăiat toate legumele cubulețe. Am călit ceapa în puțin ulei. Am adăugat sare, apoi morcovii, păstârnacul, țelina apio, gogoșarul și varza. Le-am călit câteva minute, apoi am adăugat carnea de vită cu oase și apa(aproximativ 4 litri, în funcție de mărimea oalei)
2. Am lăsat totul să fiarbă la foc mic, aproximativ o oră și jumătate!
3. Pătrunjelul și Leușteanul de la Cosmin sunt obligatorii într-o ciorbă bună, așa că pun mereu din belșug! La final am acrit cu oțet ți am potrivit gustul cu sare și piper!
Voi mâncați ciorba cu sau fără smântână? Găsiți toate condimentele pe www.punegust.ro !
Poftă bună!