Tartă rapidă cu fructe, blue cheese și miere

Trebuie să încercați neapărat această tartă rapidă cu fructe, blue cheese și miere!

E super simplu de făcut și e absolut delicioasă! Am ales pentru această rețetă  Blue cheese-brânză cu mucegai albastru  de la Bergader Romania.  Are un gust bogat și rafinat care se potrivește perfect cu dulceața mierii și aroma fructelor.

Ingrediente:

  • 400 g aluat foietaj (nu foi de plăcintă)
  • 50 g Blue cheese Bergader (sau 100 g, după gust)
  • 400 g fructe (caise, nectarine, prune)
  • 1 lingură amidon
  • 2 -3 linguri miere
  • cimbru proaspăt (opțional)
dimensiune tavă 28 cm
hârtie de copt

Mod de preparare:


1. Am decongelat aluatul de foietaj și l-am pudrat cu puțină făină. L-am întins puțin cât să îi dau formă pătrată, apoi l-am așezat în tavă pe hârtie de copt (vezi video). Am presărat amidon pe toată suprafața tartei, ca să absoarbă zeama lăsată de fructe.

2. Am spălat fructele și am îndepărtat sâmburii. Le-am așezat peste aluat. Deasupra am presărat brânză blue cheese Bergader și am stropit totul cu miere. Am tăiat aluatul în exces, iar marginile și le-am răsucit spre interior.

3. Am dat plăcinta la cuptorul preîncălzit la 180 °C pentru aproximativ 30 de minute sau până când marginile s-au rumenit frumos!

4. Am lăsat tarta să se răcească puțin, iar deasupra am presărat cimbru proaspăt.

A fost delicioasă! Enjoy!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*