Hummus cu ardei copți și ulei de in presat la rece

Vă propun o rețetă rapidă și simplă, dar plină de savoare: hummus cu ardei copți și ulei de in presat a rece. Știu cât  de mult vă place hummus, așa că vreau să vă arăt una din variantele mele preferate. Cine ar fi crezut că un simplu hummus poate fi atât de special? Am decis să-i dau o twist sănătos și aromat, cu uleiul de in presat la rece de la Luna Solai. Rezultatul? Un hummus cremos, fin și plin de arome cu o doză sănătoasă de acizi grași Omega-3 și o aromă delicată și gust dulce dat de ardeii copți.

Ingrediente:

  • 400 g năut fiert
  • 2 ardei roșii
  • 3-5 linguri ulei de in presat la rece Luna Solai
  • Zeama de la jumătate de lămâie
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 lingură pastă de susan (tahini)
  • ½ linguriță chimion măcinat (cumin)
  • frunze de pătrunjel
  • semințe de in

Mod de preparare:

  1. Ardeii se coc într-o tigaie sau în cuptor. Se lasă să se răcească, apoi se curăță de coaja arsă și de semințe.
  2. Într-un robot de bucătărie sau blender se adaugă năutul cu ardeii copți, 3-4 linguri de ulei de in presat la rece, pasta de susan, cățeii de usturoi, chimion măcinat , sare și piper după gust.
  3. Se mixează totul câteva minute, până când se obține o cremă fină.
  4. Se servește într-un bol, iar deasupra se pune puțin ulei de in presat la rece și se presară frunze proaspete de pătrunjel și semințe de in.

Poftă bună!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*