
Castraveții murați la soare ( sau covăsâți cum li se mai spune în unele zone) sunt delicioși, crocanți și super-simplu de făcut! E o rețetă de vară pe care o fac mereu!
Hai să-i pregătim împreună!!
Ingrediente:
1 borcan de 3 litri
1,5 kg castraveți
2 legături mărar
5-6 căței de usturoi
1,5 linguri sare neiodată (pentru murături)
1 plic condiment pentru murături Cosmin
Mod de preparare
1️⃣Am spălat bine castraveții. Am înghesuit într-un borcan mare mult mărar, căței de usturoi, castraveți…Pe cei mai mari i-am tăiat în două pe lungime.
2️⃣ Am adăugat din nou mărar, castraveți și căței de usturoi până când am umplut borcanul.
3️⃣Am mai pus sare neiodată și condiment pentru murături de la Cosmin!
E un amestec de semințe de muștar, semințe de mărar, piper, coriandru, ienupăr boabe, cuișoare, foi de dafin, chilli și ienibahar, fix în cantitățile necesare pentru niște murături excelente! Îmi plac mult aceste condimente de la Cosmin! Sunt exact pe gustul meu.
4️⃣Am adăugat apă rece (temperatura camerei)și am pus o farfurie deasupra!
5️⃣I-am așezat afară, într-un loc însorit. După 2-3 zile la soare, castraveții murați sunt gata! În funcție de cât de cald e afară, castraveții se vor mura între 2 și 5 zile .
6️⃣Când sunt suficienți de acri, se păstrează cu capac, în frigider.
👉Este important să folosiți castraveți bio sau din surse pe care le cunoașteți, pentru că cei tratați se înmoaie sau se strică înainte să se mureze.
De asemenea, este important să folosiți sare neiodată pentru murături.
Găsiți toate condimentele pe www.punegust.ro iar rețeta e în descrierea clipului! Poftă bună!
