Tocăniță scăzută la ceaun

Am făcut cea mai gustoasă tocăniță scăzută la ceaun, cu sos consistent și gust bogat! Nu e greu de făcut și e preferata tuturor!

Ingrediente:

pentru mămăligă

  • 500 ml apă
  • 150 g făină de mălai
  • puțină sare
  • un cub de unt (opțional)

Mod de preparare.

  1. Am tăiat mărunt ceapa, ardeiul și țelina. Se pot mărunți în robot dacă vă e mai ușor. Am tăiat carnea cubulețe.
  2. Am adăugat condiment pentru carne la ceaun de la @cosmin_condimente ! Conține doar ingrediente naturale și vă promit că este exact ce trebuie! Am mai pus și puțin extra chimen! Condimentul pentru carne la ceaun de la Cosmin conține deja chimen, deci nu este obligatoriu să adăugați în plus, decât dacă vă place un gust mai intens.
  3. Am lăsat carnea să se gătească aproximativ 10 minute, amestecând ocazional, apoi am adăugat apa. Am lăsat totul să fiarbă la foc mic pentru aproximativ o oră, apoi am adăugat roșiile pasate și am mai fiert totul încă jumătate de oră. Am amestecat din când în când. Secretul e să fiarbă încet, la foc mic.
    Am pregătit o mămăligă cremoasă în care am amestecat și un cub de unt. Am servit-o împreună cu tocănița. Se potrivesc și alte garnituri: orez, cartofi piure sau natur, paste etc…

Poftă bună

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*