Vă invit să încercați această rețetă ușoară și aromată pentru paste cu pesto verde, de post, o variantă vegană și bogată în nutrienți a sosului pesto clasic, îmbogățit cu ulei de cânepă presat la rece bio de la Luna Solai .
Ingrediente:
- 1 legătură frunze de busuioc
- 1 legătură frunze de pătrunjel
- 2 linguri de semințe de cânepă decorticate
- 20 g caju
- 1 lingură fulgi de drojdie inactivă
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 1 cățel de usturoi
- 4-5 linguri ulei de cânepă presat la rece
- Sare și piper proaspăt măcinat
- 250 g paste făinoase (fără ou dacă dorți să fie de post)
Mod de preparare:
- Se fierb pastele în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- Se adaugă toate ingredientele pentru pesto într-un robot de bucătărie și se mixează până când se obține o cremă fină. Se condimentează cu sare și piper după gust. Dacă este nevoie, se mai poate adăuga puțină apă sau zeamă de lămâie.
- După ce s-au fiert, pastele se strecoară dar se păstrează puțin din apă în care au fiert.
- Într-o tigaie se adaugă pastele și pesto, apoi 2-3 linguri din apa în care au fiert pastele și se amestecă ușor.
Se servesc imediat!
Beneficiile uleiului de cânepă presat la rece bio și a semințelor de cânepă:
- Bogat în acizi grași esențiali Omega-3 și Omega-6
- Sursă excelentă de proteine și fibre
- Proprietăți antiinflamatoare și antioxidante
- Susține sănătatea cardiovasculară și funcția creierului
- Fortifică sistemul imunitar
Sfaturi:
- Puteți folosi semințe de in sau semințe de chia înlocuitor pentru semințele de cânepă.
- Adăugați fulgi de ardei iute uscat pentru un plus de gust picant.
- Decorați cu roșii cherry, parmezan ras sau semințe de pin pentru un plus de savoare.
- Experimentați cu diverse tipuri de paste, precum penne, farfalle sau fusilli.
Poftă bună!!