Paste cu pesto și ulei de cânepă

Vă invit să încercați această rețetă ușoară și aromată pentru paste cu pesto verde, de post, o variantă vegană și bogată în nutrienți a sosului pesto clasic, îmbogățit cu ulei de cânepă presat la rece bio de la Luna Solai .

Ingrediente:

  • 1 legătură frunze de busuioc
  • 1 legătură frunze de pătrunjel
  • 2 linguri de semințe de cânepă decorticate
  • 20 g caju
  • 1 lingură fulgi de drojdie inactivă
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 cățel de usturoi
  • 4-5 linguri ulei de cânepă presat la rece
  • Sare și piper proaspăt măcinat
  • 250 g paste făinoase (fără ou dacă dorți să fie de post)

Mod de preparare:

  1. Se fierb pastele în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  2. Se adaugă toate ingredientele pentru pesto într-un robot de bucătărie și se mixează până când se obține o cremă fină. Se condimentează cu sare și piper după gust. Dacă este nevoie, se mai poate adăuga puțină apă sau zeamă de lămâie.
  3. După ce s-au fiert, pastele se strecoară dar se păstrează puțin din apă în care au fiert.
  4. Într-o tigaie se adaugă pastele și pesto, apoi 2-3 linguri din apa în care au fiert pastele și se amestecă ușor.
    Se servesc imediat!

Beneficiile uleiului de cânepă presat la rece bio și a semințelor de cânepă:

  • Bogat în acizi grași esențiali Omega-3 și Omega-6
  • Sursă excelentă de proteine și fibre
  • Proprietăți antiinflamatoare și antioxidante
  • Susține sănătatea cardiovasculară și funcția creierului
  • Fortifică sistemul imunitar

Sfaturi:

  • Puteți folosi semințe de in sau semințe de chia înlocuitor pentru semințele de cânepă.
  • Adăugați fulgi de ardei iute uscat pentru un plus de gust picant.
  • Decorați cu roșii cherry, parmezan ras sau semințe de pin pentru un plus de savoare.
  • Experimentați cu diverse tipuri de paste, precum penne, farfalle sau fusilli.

Poftă bună!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*