Cotlete de miel la cuptor

Dacă aveți cotlete de miel în plan pentru masa de Paște, atunci trebuie neapărat să le gătiți după această rețetă!  Nu există ceva mai bun!

(P) Oalele de fontă emailate de la Crockpot sunt din nou în stoc, iar dacă alegeți să cumpărați două, primiți 20% reducere, direct în coșul de cumpărături.

Ingrediente:

  • 1,5 kg cotlete de miel
  • 2 fire de usturoi verde (opțional)
  • 2 căței de usturoi
  • 3-4 crenguțe de cimbru proaspăt
  • 1 crenguță de rozmarin
  • 4-5 frunze de mentă proaspătă
  • Coaja de la o lămâie
  • Sucul de la o lămâie
  • ½ cub de supă bio
  • 50 ml vin alb
  • 30 ml ulei de măsline
  • 2 lingurițe de miere
  • 2 linguri de muștar dulce

Mod de preparare:

1. Am feliat cotletele de miel apoi le-am condimentat cu sare, piper și oregano pe ambele părți.

2. Am mixat în robot  mentă, rozmarin, cimbru, usturoi verde, 2 căței de usturoi, coajă de lămâie, miere, muștar, jumătate de cub de supă, ulei de măsline, vin alb și sucul de la o lămâie.

3. În vasul de fontă emailată de la Crockpot , am turnat jumătate din acest sos, iar apoi am pus și cotletele de miel. Am turnat deasupra restul de sos și am dat totul la cuptor cu capac, pentru  o oră și jumătate la 160°C.

4.Apoi am îndepărtat capacul și am întors cotletele pe partea cealaltă. Le-am mai lăsat la cuptor încă 20 de minute.

Cotletele de miel s-au copt încet, la căldură constantă în sosul aromat și au devenit fragede și suculete!

Poftă bună!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*