Tiramisu Nutella

100 de rețete de Tiramisu – episodul 3

tiramisu Nutella

Tiramisu Nutella e episodul 3 din seria #100tiramisu
Cu gust delicios de alune de pădure și ciocolată, e super ușor de făcut și e preferatul tuturor!
🍨Follow me pe Instagram pentru mai multe rețete de Tiramisù

Rețeta de mai jos este pentru 1 porție de Tiramisu Nutella. Eu am făcut compoziție pentru 2 porții în clip, pentru că am filmat 2 rețete de Tiramisu.

Ingrediente:

✅2 gălbenușuri de ou
✅100 ml cafea espresso neîndulcită
✅10-15 pișcoturi
✅250 g mascarpone
✅35 g zahăr
✅ un plic zahăr vanilat)
✅3-4 linguri Nutella

Mod de preparare Tiramisu Nutella:

1️⃣Pregătim 200 de ml de cafea tare, fără zahăr și o lăsăm la răcit. În funcție de cât de multă cafea absorb pișcoturile este posibil să aveți nevoie de o cantitate ceva mai mare.
2️⃣Mixăm gălbenușurile de ou cu zahărul la viteză medie, până când acesta din urmă se topește și compoziția se deschide la culoare (vezi video)

🐣Dacă vă este teamă de gălbenușuri crude, crema se poate pasteuriza pe baie de aburi. Adică puneți bolul cu cremă de gălbenușuri si zahăr deasupra unei oale cu apă care fierbe și amestecați continuu până se încălzește. Nu trebuie să treacă de 70-75 ° C, altfel se transformă în omletă. Lăsați la răcit înainte să amestecați cu mascarpone.

3️⃣Adăugăm în cremă toată cantitatea de mascarpone și mixăm la viteza cea mai mică, doar atât cât să se omogenizeze compoziția.
4️⃣Înmuiem pișcoturile în cafea, doar o secundă, pentru că sunt foarte fragile și se vor rupe dacă absorb prea multă cafea, apoi le așezăm într-un strat într-un vas. (tavă, caserolă etc)
5️⃣Întindem deasupra un strat de Nutella, apoi jumătate din crema de mascarpone.
6️⃣Adăugăm încă un strat de pișcoturi înmuiate în cafea, apoi restul de cremă de mascarpone, iar la final pudrăm cu cacao și presărăm alune de pădure caramelizate și crocante (eu am luat alunele de la Lidl – raftul cu decorațiuni pentru prăjituri)
Se lasă cel puțin 2 ore la frigider și se servește rece!

Enjoy!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*