Am descoperit recent uleiurile presate la rece de la Luna Solai si trebuie sa vă spun că mi-au plăcut foarte mult.
Uleiul de nucă este obținut prin presarea la rece a fructului uscat de nucă românească, este 100% și evident că este foarte sănătos având o mulțime de nutrienți, antioxidanți, vitamine și minerale.
Asta pe lângă faptul că este gustos! Iată cum l-am folosit eu în această rețetă absolut delicioasă:
Ingrediente:
- 500 g conopidă
- 1 linguriță muștar
- 10 ml suc de lămâie
- 30 ml ulei nucă presat la rece
- frunze de pătrunjel
- 1 linguriță miere
- 30 g sâmburi de nuci
- Sare, piper
- 1 lingură ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
- Conopida se desface în bucăți mici și se stropește cu ulei de floarea soarelui. Se condimentează cu sare și piper, apoi se așază într-o tavă pe hârtie de copt.
- Se dă la cuptor, la 180° pentru 10 minute, sau până când se rumenește ușor.
- Miezul de nucă se prăjește 1-2 minute într-o tigaie.
- Se prepară vinegreta, mixând sucul de lămâie cu uleiul de nucă presat la rece, cu mierea, muștarul și frunze de pătrunjel tocate foarte mărunt. Se adaugă sare și piper după gust.
- Conopida se servește caldă sau rece, cu nucă prăjită. Se stropește cu vinegretă în momentul servirii.
Poftă bună!