Conopidă coaptă cu vinegretă de pătrunjel și ulei de nucă

Am descoperit recent uleiurile  presate la rece de la Luna Solai si trebuie sa vă spun că mi-au plăcut foarte mult.

Uleiul de nucă este obținut prin presarea la rece a fructului uscat de nucă românească, este  100% și evident că este foarte sănătos având o mulțime de nutrienți, antioxidanți, vitamine și minerale.

Asta pe lângă faptul că este gustos! Iată cum l-am folosit eu în această rețetă absolut delicioasă:

Ingrediente:

  • 500 g conopidă
  • 1 linguriță muștar
  • 10 ml suc de lămâie
  • 30 ml ulei nucă presat la rece
  • frunze de pătrunjel
  • 1 linguriță miere
  • 30 g sâmburi de nuci
  • Sare, piper
  • 1 lingură ulei de floarea soarelui

Mod de preparare:

  1. Conopida se desface în bucăți mici și se stropește cu ulei de floarea soarelui. Se condimentează cu sare și piper, apoi se așază într-o tavă pe hârtie de copt.
  2. Se dă la cuptor, la 180° pentru 10 minute, sau până când se rumenește ușor.
  3. Miezul de nucă se prăjește 1-2 minute într-o tigaie.
  4. Se prepară vinegreta, mixând sucul de lămâie cu uleiul de nucă presat la rece, cu mierea, muștarul și frunze de pătrunjel tocate foarte mărunt. Se adaugă sare și piper după gust.
  5. Conopida se servește caldă sau rece, cu nucă prăjită. Se stropește cu vinegretă în momentul servirii.

Poftă bună!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*