Sărățele foarte fragede

Hai să facem cele mai delicioase sărățele, o rețetă din caietul mamei mele. Sunt atât de fragede încât se topesc pur și simplu în gură. Ies perfect de fiecare dată pentru că respect rețeta întocmai și le fac întotdeauna cu Rama pentru copt, care așa cum spune mama mea, este mereu de încredere și dă cele mai bune rezultate.

Rama pentru copt este importantă în această rețetă pentru că oferă aluatului o textură fină, dar în același timp foarte fragedă. De asemenea ea va ajuta ca aluatul să fie ușor de frământat și să nu se lipească.

Sărățele foarte fragede – rețeta video:

Ingrediente pentru aluat:

250 g Rama pentru copt
200 g untură
1 ou întreg
3 gălbenușuri
3 lingurițe sare
1 linguriță zahăr
10 g drojdie uscată
1 linguriță chimen măcinat
1 lingură smântână
100 ml lapte
850 g făină

Ingrediente pentru topping:

1 gălbenuș de ou
1 lingură smântână
sare, boia, chimen

Mod de preparare:

Toate ingredientele, inclusiv Rama pentru copt trebuie aduse la temperatura camerei.

1. Adaug în bolul mixerului untura, un ou întreg și 3 gălbenușuri, 3 lingurițe de sare, o linguriță de chimen măcinat, o linguriță de zahăr și 100 ml de lapte.

2. Adaug apoi Rama pentru copt și o mică parte din făină si mixez totul la viteză mică, până se omogenizează.

3. Adaug și restul de făină, apoi mai mixez câteva minute. Voi obține un aluat ușor de lucrat și care nu se lipește.

4. Împart aluatul în două, ca să lucrez mai ușor, apoi îl întind într-o foaie groasă de aproximativ jumătate de cm pe care o ung cu un amestec de gălbenuș de ou, smăntână și sare. Deasupra presar boia dulce și semințe de chimen.

5. Tai sărățelele apoi le așez cu grijă într-o tavă pe hârtie de copt, lăsând spațiu suficient între ele.

Le dau la cuptorul preîncălzit la 180° C pentru aproximativ 10 minute, sau până când se rumenesc.

E deja tradiție să avem sărățelele mereu pe masa de sărbători, iar cu Rama pentru copt ies întodeauna la fel de bune, păstrându-se la fel de fragede pentru mai multe zile, asta dacă nu dispar imediat ce au fost scoase din cuptor.

Pofta bună!

Tips & Tricks

1. Folosește doar ingrediente de calitate pentru un rezultat delicios.

2. Adu toate ingredientele la temperatura camerei. Rama pentru copt se mixează astfel mai ușor în compoziție.

3.Cântărește cu atenție ingredientele. Rama pentru copt e ușor de folosit pentru că știi deja ca are 250 de grame.

4.Vei obtine un aluat usor de frământat și care nu se lipește, atunci cand ai in compoziție Rama pentru copt.

5. Preîncalzeste cuptorul înainte să coci sărățelele. Vor crește și se vor rumeni minunat!

One Comment

  1. Your blog post had me hooked from the first sentence.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*