Piept de rață cu portocală e prima rețetă pe care am făcut-o la noul meu Airfryer de la Breville și trebuie să vă spun că a ieșit perfectă! Nu este primul meu airfryer, dar e cel mai fain din câte am avut până acum. E încăpător și versatil, având mai multe funcții, inclusiv rotisor și deshidratare. Abia aștept să le încerc pe toate.
E foarte simplu și rapid să gătești la Airfryer și mult mai sănătos pentru că poți găti aproape orice fără ulei.
Cod: AIR10 pentru extra reducere la toată categoria de Airfryer . Vedeți neapărat modelele noi de Airfryer care tocmai au apărut! Link în profil!
Ingrediente:
- 2 buc piept de rață
- sare, piper
- coaja de la o portocală bio
- sucul de la o portocală mare
- 20 g unt
- 2 linguri sirop de agave
- 2 linguri lichior de portocale (opțional)
Mod de preparare:
1. Am crestat pieptul pe partea cu pielea și l-am condimentat cu sare și piper.
2. L-am prăjit in Airfryer la 200 de grade timp de 5 minute, cu pielea în sus, apoi am coborât temperatura la 160°C pentru încă 8 minute.
3. Am turnat într-o tigaie grăsimea scursă în tăvița airfryerului. Am adăugat sucul de la o portocală și coaja acesteia, sirop de agave, lichior de portocale, sare, piper și un cubuleț de unt. Am fiert totul câteva minute!
A fost delicios!