Hai să facem Mujaddara – o reteta libaneză simplă, cu orez, linte și ceapă caramelizată, care se potrivește perfect în post. Pentru extra gust și textură, eu am mai adăugat la final sâmburi de rodie și fistic prăjit. Se poate servi cu iaurt, dar și simplă.
Premii foarte faine vă așteaptă pe cosmincondimente.ro: 12 mixere Kitchenaid și 3 Samsung Family Hub Side by Side.
Ca să participi, trebuie doar să cumperi minim 2 condimente COSMIN și orice ai nevoie din magazinul online punegust.ro , sau din magazinul tău preferat – apoi să înscri factura sau bonul fiscal pe cosmincondimente.ro până în 14.01.2024
Pentru cumpărături din magazinul online punegust.ro ai 5% REDUCERE la toate produsele din coșul tău de cumparături pentru primele tale 5 comenzi cu codul de reducere: COSMIN5 , valabil până la 14.01.2024 pe punegust.ro .
Ingrediente:
150 g linte (cântărită nefiartă)
125 g orez (cântărit nefiert)
3 cepe medii
2 linguri ulei de măsline
½ linguriță chimion Cosmin
sare după gust
sâmburi de rodie, fistic prăjit
ceapă verde (opțional)
Mod de preparare
1. Am fiert lintea în apă cu sare, dar se poate folosi linte din conservă. La fel am procedat și cu orezul.
2. Am prăjit ceapa în puțin ulei, la foc mic până când s-a caramelizat. Am luat 3 sferturi din ea, la o parte. O voi presăra deasupra, în momentul servirii.
3. Am adăugat apoi în aceeași tigaie lintea fiartă și orezul.
4. Am pus jumătate de linguriță de chimion macinat. Miroase extraordinar! Chimenul și chimionul sunt diferite. Chimenul îl punem pe sărățele sau în gulaș, iar chimionul, mult mai aromat, se folosește în bucătăria orientală. Am amestecat bine și am mai lăsat totul pe foc încă 2 minute.
5. Am servit cu ceapă caramelizată.
Eu am mai adăugat sâmburi de rodie, fistic prăjit și ceapă verde la final, dar nu este obligatoriu!
Găsiți toate condimentele pe www.punegust.ro